Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Νέα ενημέρωση για έργα στο Φάρο Λιβάδας Τήνου

Αγαπητοί υποστηρικτές και φίλοι του Φάρου, χαίρετε. Ανακεφαλαίωση ενημέρωσής σας στο θέμα.

1) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΠΡΟΣΟΨΗΣ ΦΑΡΟΥ
Ολοκληρώθηκε αυτή η δύσκολη και επίπονη δουλειά για την οποία χρησιμοποιήθηκαν διάσπαρτα μάρμαρα της αυλής, τα οποία έπρεπε να κοπούν στις ανάλογες διαστάσεις, αφού τα αρχικά μάρμαρα δεν υπήρχαν. Θερμές ευχαριστίες στο συνονόματο Μάρκο Αλβέρτη και στο Γιάννη Παλαμάρη από τη Στενή.

Sυγκριτικά, επισυνάπτονται φωτογραφίες του Φάρου το 1981, το 2017 και το 2020.

2) ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΨΗΣ. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΚΑΛΩΣΙΑΣ
Ολοκληρώθηκε η αρμολόγηση, η οποία προστατεύει τις πέτρες των τοίχων από ανοίγματα και καταρρεύσεις από τους ισχυρότατους ανέμους της περιοχής. Συντηρήθηκε επίσης η σκαλωσιά με σφυρηλάτηση, πετρελαίωμα εναντίον της σκουριάς και γρασσάρισμα των συνδέσμων.

3) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΡΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ
Είναι έτοιμη και βαμμένη η ξύλινη πόρτα του πυργίσκου του Φάρου και αναμένεται η τοποθέτησή της, για την καλύτερη στεγανοποίηση του κτιρίου. Παραγγέλθηκαν επίσης σε μαραγκό 2 παράθυρα από ξύλο νιαγκόν για τα παράθυρα της πρόσοψης.

4) ΚΛΟΠΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ, ΚΟΦΤΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΟ
Δυστυχώς στο ενδιάμεσο διάστημα από Κυριακή απόγευμα 4/10/2020 έως και Τρίτη πρωί 6/10/2020, κλέφτης ή κλέφτες εισήλθαν στο Φάρο παραβιάζοντας το καρφωμένο κόντρα πλακέ θαλάσσης στο πίσω αριστερά παράθυρο του Φάρου και μας έκλεψαν γεννήτρια KUMATSUGEN GB3000, 3.5KVA χρώματος κόκκινου (αγορασμένη 28/9/2020 από το Ζάρπα), ένα κόκκινο κόφτη με δίσκο μαρμάρου διαμαντέ και εργαλεία, συνολικής αξίας 300 περίπου Ευρώ, το οποίο ανέβασαν από το μονοπάτι στο δρόμο, αφήνοντας ίχνη λαδιού στις πέτρες. Επισυνάπτονται φωτογραφίες.
Εκ μέρους των εθελοντών, ένα εξαιρετικό μπράβο στον κύριο ή τους κυρίους κλέφτες.

Φίλοι μας, καλή συνέχεια και να προσέχετε την υγεία σας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ….

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -