Ενημέρωση Συλλόγου Φίλων Κ.Υ. Τήνου “Νικόλαος Κόγκος”

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Τήνου “Νικόλαος Κόγκος”,

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

 Η συγκυρία της πανδημίας δεν μας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε άμεσα με Γενική Συνέλευση ή με τον ετήσιο αποκριάτικο χορό μας, και να κάνουμε τον ετήσιο απολογισμό μας. Κατόπιν αυτού θα επιθυμούσαμε με την παρόν δελτίο μας να σας ενημερώσουμε για τα πεπραγμένα του Συλλόγου το έτος 2020.

Οι στόχοι του συλλόγου όπως γνωρίζετε είναι δύο:

H στήριξη του Κέντρου Υγείας & H υπηρεσία   Kατ’οίκον νοσηλεία.

Η αρχή της περυσινής χρόνιάς (2020) μας βρήκε στα πρώτα βήματα του κορονοιού και έτσι το βάρος δόθηκε εκεί.
Όσον αφορά στην στήριξη του Κέντρου υγείας, συνεργαστήκαμε με την Διοικούσα Επιτροπή και

άμεσα ο Σύλλογος προμήθευσε με ειδικές προστατευτικές φόρμες , προστατευτικά γυαλιά, ποδονάρια , γάντια , μάσκες, απολυμαντικά  και υλικά καθαριότητας το προσωπικό του Κέντρου Υγείας πριν ακόμη το πράξει η πολιτεία.
Με έξοδα του συλλόγου δημιουργήθηκε απομονωμένο δωμάτιο COVID_19 .

Χρηματοδοτήσαμε σειρά απολυμάνσεων του Κ.Υ  στην αρχή της πανδημίας μέχρι την ανάληψη    της απολύμανσης από το  Δήμο.

Συμμετείχαμε κατά το ήμισυ στο ενοίκιο αγροτικής ιατρού για ένα εξάμηνο (Αύγουστος ΄20 -Ιανουάριος ΄21.

Διαθέσαμε συμπληρωματικά καθαρίστρια στο Κ.Υ για τον καλύτερο καθαρισμό και το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα.

 Με ενέργειες του Συλλόγου και προσφορά του εργολάβου κου Αρμάου Νίκου (Χμόνα) , της εταιρείας  Βιδάλης Μπετόν και του κου  Άνδροβικ Γιάννη ,τους οποίους για άλλη μια φορά ευχαριστούμε ,διαμορφώσαμε το  χώρο για την  εγκατάσταση των  iso box (κοντέινερ) της δωρεάς της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο Κ.Υ.
Μετά την τοποθέτηση των ανωτέρω χρηματοδοτήσαμε κατασκευή γυψοσανίδων με τον  ελαιοχρωματισμό των  ώστε να υπάρξει ιδιαίτερη είσοδος  στο ένα από αυτά.

Με συνεννόηση και προτροπή μας το Σωματείο “ Φίλοι της Τήνου’’ έκανε δωρεά ατμοκαθαριστή επαγγελματικής χρήσης στο Κ.Υ.

΄Οσον αφορά στην κατ’ οίκον νοσηλεία” με αφορμή την πανδημία:

Εξασφαλίσαμε την νοσηλεύτρια μας με τα απαραίτητα υλικά προστασίας, προστατευτικές φόρμες ,γυαλιά , γάντια , απολυμαντικά, χωρίς να ξεχάσουμε το προσωπικό της υπηρεσίας του Δήμου “Βοήθεια στο σπίτι” στο οποίο συγχρόνως παρείχαμε τα παραπάνω υλικά ,στα πλαίσια της άψογης συνεργασίας μας, μέχρι να το εφοδιάσει η υπηρεσία του.  Οι επισκέψεις της νοσηλεύτριας του Συλλόγου ανήλθαν την περσινή χρονιά  στις δύο χιλιάδες πεντακόσιες δέκα εννέα (2519) εξυπηρετώντας 500 και πλέον συμπολίτες μας.
Ευχαριστούμε την νοσηλεύτρια μας Δομινίκη Μπουντούρη και της ευχόμαστε να της ζήσει το νέο μέλος της οικογένειας της .
Σε αντικατάστασή της μέχρι την επιστροφή της από τις άδειες τοκετού  και λοχείας προσλήφθηκε ο κος Καραγεώργης Δημήτρης .
Στην κοινωνική φροντίδα πέραν της νοσηλεύτριας μας πρέπει να ευχαριστήσουμε τις κυρίες Λίτσα(Γαρυφαλιά) Πλυτά και Αρμακόλλα -Ψάλτη Σοφία για την εθελοντική προσφορά τους στον τομέα αυτό.
Οικονομικά ο Σύλλογος μας είχε έσοδα το 2020 πενήντα μία χιλιάδες (51.000) ευρώ εκ των οποίων  οι δέκα χιλιάδες ( 10,000) είναι επιχορήγηση μετά την πιστοποίηση σαν “φορέας παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας” του ειδικού κρατικού  λαχείου μέσω του υπουργείου εργασίας και μας κατατέθηκε την 29/12/2020 και τα έξοδα είκοσι επτά χιλιάδες (27.000).
Ευχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη και φίλους του Συλλόγου για τις συνδρομές τους και την παρουσία τους στον περσινό αποκριάτικο χορό.

Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τους μεγάλους δωρητές του Συλλόγου το έτος 2020:  το Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου 5.000 ευρώ στην μνήμη Ευάγγελου Βέρσαλη, τον κ. Σανταμούρη Γιώργο δημοτικό σύμβουλο και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Τήνου -Άνδρου 6897,60 ευρώ (την ετήσια αντιμισθία της θέσεως του) τους Συλλόγους της Στενής “Ο Τσικνιάς” με τον Σύλλογο Καρδιανής  2400 ευρώ (έσοδα από τον κοινό χορό τους στην Αθήνα) ,τον κ. και κα Αργυροπούλου  2000 ευρώ,  τον κ. Ρήγο Ιάκωβο 1000 ευρώ, καθώς και όσους για την ενίσχυση του Συλλόγου ή στην μνήμη  δικών τους ανθρώπων μας δώρησαν διάφορα ποσά.  


    Για το Δ.Σ

Περπινιάς Γεώργιος
Πρόεδρος   

Γαβριελάτου Βαλεντίνα
Γραμματέας    

Σπηλιόπουλος Νικόλαος
Ταμίας

Ψάρρος Κων/νος
Αντιπρόεδρος

Αλικάρης Ιωάννης        
Γιαννησοπούλου Φωσκόλου Μαρία          
Δημητρακόπουλος Αθανάσιος
Μέλη


Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter