back to top

Ενωμένοι για το νησί μας: «15 Αλήθειες που κρύβει ο κ. Σιώτος»

15 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Ο κ. ΣΙΩΤΟΣ

Απαντήσεις με στοιχεία από τους «Ενωμένους για το νησί μας» σε όσα λέει ότι έχει κάνει ο νυν δήμαρχος.

Όλα ξεκίνησαν “χαρούμενα” και “θριαμβευτικά”. Ο λαός παρασυρμένος από την χρονική συγκυρία, πολλές επισφαλείς παραμέτρους-εντυπώσεις και κούφιες υποσχέσεις είχε με τη θέληση του ή μη αποφανθεί. Το αμπαλάζ περίτεχνα στολισμένο. Το περιεχόμενο ολίγο. Ο διανυθείς  πρώτος χρόνος το επιβεβαιώνει σε όλες σχεδόν τις φάσεις και δράσεις. Αποσπασματικές και σπασμωδικές ενέργειες χωρίς σχέδιο συνοχής, ειρμό και όραμα

Ο κ. Σιώτος νομίζει ότι με επικοινωνιακά τρικ θα κοροϊδέψει τους Τηνιακούς για μια ακόμα φορά. Προ μηνός προχώρησε στον απολογισμό του πρώτου έτους της θητείας του και προσφάτως ξεκίνησε ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο. Λες και ξεχνάμε ότι διοικεί εδώ και 3,5 χρόνια με ανύπαρκτο δυστυχώς έργο. Λες και ξεχνάμε τα όσα έταξε προεκλογικά και το τι στην πραγματικότητα κάνει  ως Δήμαρχος.

Αλλά ας απαντήσουμε σημείο προς σημείο σε ότι αναφέρει. Και δίνουμε απαντήσεις ουσίας γιατί αυτό οφείλουμε να κάνουμε ως Αντιπολίτευση. Γιατί για εμάς σημασία έχουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι Τηνιακοί και το πως θα βρούμε λύσεις. Γιατί για εμάς η ενασχόληση μας με τα κοινά γίνεται για να προσφέρουμε στον τόπο μας και όχι για να βγαίνουμε φωτογραφίες και να κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Πάμε λοιπόν:

1. Ανακύκλωση: Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει σαφής στρατηγική. Ανακοινώνεται ότι  προκηρύσσεται διαγωνισμός για την ανάθεση της διαχείρισης των αποβλήτων του νησιού που περιλαμβάνει την διαλογή στο χώρο απόθεσης δηλαδή στο Κοσσίνι, ανακύκλωση των υλικών και μετά δεματοποίηση. Τι κάνει δηλαδή με την προκήρυξη αυτή; Ακυρώνει στην πράξη την ανακύκλωση στην πηγή την οποία και διατυμπανίζει με την συνεργασία με την Κοινσεπ.

2. Διαχείριση Απορριμμάτων : 

Σε ότι αφορά την διαχείριση των Απορριμμάτων (έχουμε αναφερθεί σε ιδιαίτερο δελτίο τύπου) το πρόβλημα έπαψε να υφίσταται με την καύση-αυτανάφλεξη όχι μόνον των απορριμμάτων αλλά και του δεματοποιητή. Στοίχισε κάπως βέβαια, αλλά εκεί θα κολλήσουμε; Ο δεματοποιητής είχε στοιχήσει συνολικά 700.000 Ευρώ και οι αυταναφλέξεις για το 2020 περίπου 100.000 ευρώ, με απ’ ευθείας αναθέσεις….

Συγχρόνως το   πιστοποιητικό πυρασφάλειας του χώρου δεν είναι σε ισχύ με ότι αυτό συνεπάγεται για την προστασία των κατοίκων της περιοχής και του περιβάλλοντος.

Η μόνη ενέργεια έως τώρα είναι αγωγές κατά “αγνώστων πυρομανών” .

Ο ακατάλληλος και αμαρτωλός δεματοποιητής σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου αντικαθίσταται σήμερα από ιδίου τύπου μηχάνημα του οποίου η μίσθωση – λειτουργία – εγκατάσταση θα στοιχίσει στους δημότες για δύο μήνες μόνο περί τά 110.000 ευρώ

ΧΥΤΥ:Το 2014 ήταν ένα ώριμο έργο, όλες οι μελέτες και εγκρίσεις βρίσκονταν στο συρτάρι του δήμου. Του πήρε 6 χρόνια να προχωρήσει στις δημοπρατήσεις. Με ενέργειες δικές μας ο Δήμος απέφυγε ένα σκάνδαλο, την αγορά σε δεκαπλάσια τιμή της αντικειμενικής της γης που πλέον απαλλοτριώνεται. Τα βρήκε έτοιμα και καθυστέρησε. Και αυτό είχε κόστος για το νησί και τους δημότες του.

3. Μας μιλάει για παιδικές χαρές. Του θυμίζουμε ότι η κεντρική παιδική χαρά του δήμου Τήνου, μέσα στην Πόλη δεν λειτούργησε για τουλάχιστον 2 χρόνια. Τελικά ολοκληρώθηκε με χρήματα του Λιμενικού Ταμείου και όχι του Δήμου Τήνου ως όφειλε , ενώ παραδόθηκε σχεδόν με το ζόρι στο τέλος του Σεπτέμβρη με αιτιολογία ότι δεν ήθελαν να έχουν την ευθύνη του καθαρισμού λόγω covid. Αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια του κ. Σιώτου σε μητέρα. Σχετικά με την προμήθεια για τις υπόλοιπες παιδικές χαρές, ότι γράφεται στον «απολογισμό» αφορά μόνο την προμήθεια παιχνιδιών, αφορά δηλαδή μόνο αγορά και τοποθέτηση χωρίς σχέδιο και χωρίς καμία αναφορά για πιστοποίησή τους, ως  οφείλει ο Δήμος. Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα δεν έχουμε παρά δύο παιδικές χαρές πιστοποιημένες σε ολόκληρο το νησί. Βρίσκονται και οι δύο στην πόλη και καμία σε χωριά. Παιδικές χαρές έρημες και κατεστραμμένες. Λες και ο κ. Σιώτος ζει σε άλλο νησί.

4. Πολεοδομική οργάνωση: Αναφέρεται ο κ. Σιώτος σε μία απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και πανηγυρίζει για  ένα έργο για το οποίο πάνω από 3 χρόνια δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη ούτε στη μελέτη ούτε στο έργο. Δεν υπάρχει γενικά καμία εξέλιξη σε πολεοδομικά θέματα όπως για παράδειγμα η επέκταση του σχεδίου πόλεως Τήνου που εκκρεμεί εδώ και 20 έτη , η πολεοδόμηση της Αγίας Βαρβάρας που διεκόπη μετά το θάνατο του προηγούμενου Δημάρχου, η οργάνωση των παραλιακών οικισμών Άγιος Σώστης, Σκυλαντάρ, Πόρτο στις οποίες λόγω της αδράνειας στην επίλυση προβλημάτων δεν εκδίδονται οικοδομικές άδειες εδώ και 4 χρόνια.

5. Λιμάνι: Προφανώς ξεχνά ο κ. Σιώτος ότι είχε επιλεγεί λάθος λύση για το πρόβλημα της προστασίας του λιμανιού από το νοτιά και θα μας κάνει να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε όταν προτείνει λύση που γυρίζει το λιμάνι και την πόλη της Τήνου 50 χρόνια πίσω. Για να μην αναφερθούμε στην εξέλιξη της μελέτης που αναφέρει, που παραλίγο να πληρωθεί χωρίς κανένας να την έχει ελέγξει.  

6. Ανάπλαση στεγάστρων εξωτερικού λιμένα: δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και κανένα έργο, οπότε δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και βρισκόμαστε στο Νοέμβριο. Και αυτό το έργο το λιβανίζει ο κ. Σιώτος.

7. Αντικατάσταση – αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης κλπ: Σοβαρά κύριε Σιώτο, το να καθαρίζουμε δεξαμενές αποτελεί επίτευγμα της θητείας μιας δημοτικής αρχής; είναι υποχρέωση και βρίσκεται στην απλή ατζέντα. Επίσης ελπίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε ως δημοτική αρχή το 2013, της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου πόλεως Τήνου να προχωρήσει με την δημοπράτησή του. 

8. Φωτισμός: Αναφέρει ως μεγάλη επιτυχία ότι έδωσε 2500 € για την αντικατάσταση λαμπτήρων και φωτιστικών, όταν όλοι ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση με το φωτισμό στο νησί και όταν όλοι θυμόμαστε τι είχε υποσχεθεί. Αλλά στα λόγια ο κ. Σιώτος είναι εύκολος, στις πράξεις έχει ένα θέμα είναι η αλήθεια.

9.Ενδοχώρα Ανυπαρξία εκτέλεσης οιουδήποτε έργου στα χωριά. Τρέχουμε πίσω από τις ανάγκες και τα προβλήματα. Ούτε τη συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών δεν μπορούμε να διαφυλάξουμε και καλύψουμε εγκαίρως και αποτελεσματικά. Τα χωριά σε πλήρη εγκατάλειψη. Και ο ετήσιος ελάχιστος καθαρισμός τους πλημμελής και ελλιπής. Καλούνται οι σύλλογοι με όλους τους τρόπους να παρέμβουν και όχι μόνο στην καθαριότητα και τον ευπρεπισμό. Μετά και τις τελευταίες προσλήψεις θα δούμε υπαλλήλους καθαριότητας στα χωριά; Τα λίγα σημαντικά έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν, έχουν καθυστερήσει λόγω αδράνειας και ολιγωριών της δημοτικής αρχής και έρχονται από το παρελθόν ( πχ.  το έργο ύδρευσης Καλλονής, Υστερνίων, Πύργου κ.α.).

10. Αγροτικός συνεταιρισμός και διαχείριση αστικών αποβλήτων:  Όσοι ασχολούνται με το θέμα γνωρίζουν με πόση προσπάθεια κατάφερε ο συνεταιρισμός να παραλάβει τελικά τα κλαδιά από το Δήμο. Και η αλήθεια είναι ότι οι υποδομές από την πλευρά του Δήμου για τη συγκεκριμένη συνεργασία  είναι τουλάχιστον αφρόντιστες, δεν υπάρχει καμία σοβαρή οργάνωση για να επιτευχθεί ο στόχος που εξυπηρετεί η αξιόλογη σύμβαση που υπεγράφη επί δημαρχίας του αείμνηστου Σ. Ορφανού.

11. Εκπαίδευση: Το 3ο νηπιαγωγείο, μεταφέρθηκε μετά από 3,5 χρόνια τουλάχιστον αιτημάτων της διοίκησης του 3ου Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου, μετά από πίεση συλλόγων και πολιτών γιατί δεν πήγαινε άλλο. Παρά ταύτα όμως, ο χώρος πληροί  τις κατάλληλες προδιαγραφές για την ασφαλή μεταφορά και πρόσβαση των μαθητών στο νέο τους σχολείο; Είναι ο χώρος κατάλληλος ώστε τα νήπια να μη συνωστίζονται, ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες; Ο αύλειος χώρος του σχολείου ενδείκνυται για να παίζουν και να απασχολούνται στα διαλείμματά τους τα νήπια; Οι γονείς περιμένουν απαντήσεις σ’ όλα αυτά τα θέματα κ. Σιώτε διότι καθημερινά αγανακτούν.

 Παράλληλα ο κ. Σιώτος αδράνησε και χάθηκαν προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας για δημόσια κτήρια. Έτσι κανένα από τα σχολεία που έχουν μεγάλη ανάγκη σε έργα εξοικονόμησης, αλλαγές κουφωμάτων, μονώσεις και μελέτες θέρμανσης δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αναβάθμισης δημοσίων κτηρίων. Τέλος με τη μεταφορά των μαθητών – νηπίων θα ασχοληθείτε, όπως υποσχεθήκατε;

12. Αθλητισμός: Η αλήθεια είναι ότι σήμερα έχουμε τη μοναδική δημοτική αρχή που έχει σταματήσει να επιχορηγεί τα αθλητικά σωματεία. Θα τους θυμηθεί όλους προεκλογικά και πάλι. Αν κάποιος κάνει μια βόλτα, θα δει επίσης ότι όλοι οι αθλητικοί χώροι είναι υπό διάλυση. Το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ έχει τεράστια κτιριακά προβλήματα και σύντομα θα καταστεί επικίνδυνο για τα παιδιά. Το Κλειστό γήπεδο δεν έχει επιστασία, έχει προβλήματα τόσο στις μονώσεις του συστήματος θέρμανσης- κλιματισμού, που συνεχώς αυξάνονται όσο και στη μόνωση της οροφής του. Δεν έχει συντηρηθεί τα τελευταία 3,5 χρόνια παρά τις εκκλήσεις των φορέων και των χρηστών του. Στάζει και το ξύλινο δάπεδο σύντομα θα είναι άχρηστο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα γήπεδα στην Καλλονή, στον Κάμπο και στον Φαλατάδο. Ακούει κανείς; Όσο για το γήπεδο στο Βίντσι, ας αφήσει το δούλεμα. Όλοι γνωρίζουν ότι αποτελεί έργο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και όχι του Δήμου Τήνου όσο και να θέλει να το οικειοποιηθεί. Το γήπεδο ποδοσφαίρου της Στενής ενδιαφέρει κάποιον;

14. Πολιτισμός: Η πρώτη δημοτική αρχή που κατήργησε το φεστιβάλ Τήνου με παιδικές δικαιολογίες. Γιατί; Γιατί απλά δεν μπορεί ο κ. Σιώτος να κάνει πράξεις, να ασχοληθεί, να δώσει λύσεις. Και επειδή λόγω κορονοιού δεν θα είχε την ευκαιρία να βγει πολλές φωτογραφίες, το εγκατέλειψε. Όσον αφορά το Αιολίς ας ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς γιατί έτσι όπως πάει θα χρειαστεί καιρός για να τελειώσει.

15. Λειτουργία Δήμου/Δημοτικού Συμβουλίου:

Πλήθος έμμισθων ειδικών συνεργατών (τέσσερις τον αριθμό) με σκοπό την επικουρία του δημάρχου με κόστος για τους δημότες περίπου 150.000 ετησίως,

οι οποίοι  κρίνονται απαραίτητοι μόνο για την εξυπηρέτηση της επικοινωνιακής πολιτικής και των πελατειακών σχέσεων του δημάρχου. Για το σκοπό αυτό άλλωστε το γραφείο δημάρχου εξοπλίστηκε προσφάτως με τελευταίας τεχνολογίας φωτογραφική μηχανή με επιπλέον προμήθεια ειδικού φακού αξίας αρκετών εκατοντάδων ευρώ.

 Όλες οι συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής γίνονται δια περιφοράς, ενώ θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με τηλεδιάσκεψη. Παράλληλα το αίτημα της αντιπολίτευσης για Live δημοτικά συμβούλια δεν εισακούεται, τα πρακτικά και οι απομαγνητοφωνήσεις δίνονται με καθυστέρηση 2 και 3 μηνών. Φοβάται τη διαφάνεια ο κ. Σιώτος; Δε θέλει να έχει ενημερωμένους δημότες; Και φυσικά μη νομίζει ότι δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μας οι μετακινήσεις υπαλλήλων χωρίς σαφείς αιτιολογίες, με ξεκάθαρες συνέπειες στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Αυτές είναι 15 αλήθειες που κρύβει ο κ. Σιώτος. Όσο και να προσπαθεί όμως, οι Τηνιακοί έχουμε μάτια και βλέπουμε και έχουμε κουραστεί από έναν δήμαρχο που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι οι δημόσιες σχέσεις, οι χαιρετούρες και οι φωτογραφίες. Η Τήνος έχει ανάγκη από ένα δήμαρχο που κάνει καλά τη δουλειά του και όσο ο κ. Σιώτος ασχολείται μόνο με το θεαθήναι, τους διορισμούς των δικών του και τη χρηματοδότηση έργων αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, οι Ενωμένοι για το Νησί μας θα είμαστε εδώ, να ασκούμε αντιπολίτευση με σοβαρότητα και προτάσεις, να ασκούμε κριτική στα κακώς κείμενα και να βάζουμε πλάτη όπου το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον. Γιατί αυτό έχει ανάγκη το νησί μας και οι δημότες του. Γιατί όταν εμείς λέμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, το εννοούμε απόλυτα.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου

Newsletter

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

Ενωμένοι για το νησί μας: «15 Αλήθειες που κρύβει ο κ. Σιώτος»

15 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Ο κ. ΣΙΩΤΟΣ

Απαντήσεις με στοιχεία από τους «Ενωμένους για το νησί μας» σε όσα λέει ότι έχει κάνει ο νυν δήμαρχος.

Όλα ξεκίνησαν “χαρούμενα” και “θριαμβευτικά”. Ο λαός παρασυρμένος από την χρονική συγκυρία, πολλές επισφαλείς παραμέτρους-εντυπώσεις και κούφιες υποσχέσεις είχε με τη θέληση του ή μη αποφανθεί. Το αμπαλάζ περίτεχνα στολισμένο. Το περιεχόμενο ολίγο. Ο διανυθείς  πρώτος χρόνος το επιβεβαιώνει σε όλες σχεδόν τις φάσεις και δράσεις. Αποσπασματικές και σπασμωδικές ενέργειες χωρίς σχέδιο συνοχής, ειρμό και όραμα

Ο κ. Σιώτος νομίζει ότι με επικοινωνιακά τρικ θα κοροϊδέψει τους Τηνιακούς για μια ακόμα φορά. Προ μηνός προχώρησε στον απολογισμό του πρώτου έτους της θητείας του και προσφάτως ξεκίνησε ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο. Λες και ξεχνάμε ότι διοικεί εδώ και 3,5 χρόνια με ανύπαρκτο δυστυχώς έργο. Λες και ξεχνάμε τα όσα έταξε προεκλογικά και το τι στην πραγματικότητα κάνει  ως Δήμαρχος.

Αλλά ας απαντήσουμε σημείο προς σημείο σε ότι αναφέρει. Και δίνουμε απαντήσεις ουσίας γιατί αυτό οφείλουμε να κάνουμε ως Αντιπολίτευση. Γιατί για εμάς σημασία έχουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι Τηνιακοί και το πως θα βρούμε λύσεις. Γιατί για εμάς η ενασχόληση μας με τα κοινά γίνεται για να προσφέρουμε στον τόπο μας και όχι για να βγαίνουμε φωτογραφίες και να κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Πάμε λοιπόν:

1. Ανακύκλωση: Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει σαφής στρατηγική. Ανακοινώνεται ότι  προκηρύσσεται διαγωνισμός για την ανάθεση της διαχείρισης των αποβλήτων του νησιού που περιλαμβάνει την διαλογή στο χώρο απόθεσης δηλαδή στο Κοσσίνι, ανακύκλωση των υλικών και μετά δεματοποίηση. Τι κάνει δηλαδή με την προκήρυξη αυτή; Ακυρώνει στην πράξη την ανακύκλωση στην πηγή την οποία και διατυμπανίζει με την συνεργασία με την Κοινσεπ.

2. Διαχείριση Απορριμμάτων : 

Σε ότι αφορά την διαχείριση των Απορριμμάτων (έχουμε αναφερθεί σε ιδιαίτερο δελτίο τύπου) το πρόβλημα έπαψε να υφίσταται με την καύση-αυτανάφλεξη όχι μόνον των απορριμμάτων αλλά και του δεματοποιητή. Στοίχισε κάπως βέβαια, αλλά εκεί θα κολλήσουμε; Ο δεματοποιητής είχε στοιχήσει συνολικά 700.000 Ευρώ και οι αυταναφλέξεις για το 2020 περίπου 100.000 ευρώ, με απ’ ευθείας αναθέσεις….

Συγχρόνως το   πιστοποιητικό πυρασφάλειας του χώρου δεν είναι σε ισχύ με ότι αυτό συνεπάγεται για την προστασία των κατοίκων της περιοχής και του περιβάλλοντος.

Η μόνη ενέργεια έως τώρα είναι αγωγές κατά “αγνώστων πυρομανών” .

Ο ακατάλληλος και αμαρτωλός δεματοποιητής σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου αντικαθίσταται σήμερα από ιδίου τύπου μηχάνημα του οποίου η μίσθωση – λειτουργία – εγκατάσταση θα στοιχίσει στους δημότες για δύο μήνες μόνο περί τά 110.000 ευρώ

ΧΥΤΥ:Το 2014 ήταν ένα ώριμο έργο, όλες οι μελέτες και εγκρίσεις βρίσκονταν στο συρτάρι του δήμου. Του πήρε 6 χρόνια να προχωρήσει στις δημοπρατήσεις. Με ενέργειες δικές μας ο Δήμος απέφυγε ένα σκάνδαλο, την αγορά σε δεκαπλάσια τιμή της αντικειμενικής της γης που πλέον απαλλοτριώνεται. Τα βρήκε έτοιμα και καθυστέρησε. Και αυτό είχε κόστος για το νησί και τους δημότες του.

3. Μας μιλάει για παιδικές χαρές. Του θυμίζουμε ότι η κεντρική παιδική χαρά του δήμου Τήνου, μέσα στην Πόλη δεν λειτούργησε για τουλάχιστον 2 χρόνια. Τελικά ολοκληρώθηκε με χρήματα του Λιμενικού Ταμείου και όχι του Δήμου Τήνου ως όφειλε , ενώ παραδόθηκε σχεδόν με το ζόρι στο τέλος του Σεπτέμβρη με αιτιολογία ότι δεν ήθελαν να έχουν την ευθύνη του καθαρισμού λόγω covid. Αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια του κ. Σιώτου σε μητέρα. Σχετικά με την προμήθεια για τις υπόλοιπες παιδικές χαρές, ότι γράφεται στον «απολογισμό» αφορά μόνο την προμήθεια παιχνιδιών, αφορά δηλαδή μόνο αγορά και τοποθέτηση χωρίς σχέδιο και χωρίς καμία αναφορά για πιστοποίησή τους, ως  οφείλει ο Δήμος. Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα δεν έχουμε παρά δύο παιδικές χαρές πιστοποιημένες σε ολόκληρο το νησί. Βρίσκονται και οι δύο στην πόλη και καμία σε χωριά. Παιδικές χαρές έρημες και κατεστραμμένες. Λες και ο κ. Σιώτος ζει σε άλλο νησί.

4. Πολεοδομική οργάνωση: Αναφέρεται ο κ. Σιώτος σε μία απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και πανηγυρίζει για  ένα έργο για το οποίο πάνω από 3 χρόνια δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη ούτε στη μελέτη ούτε στο έργο. Δεν υπάρχει γενικά καμία εξέλιξη σε πολεοδομικά θέματα όπως για παράδειγμα η επέκταση του σχεδίου πόλεως Τήνου που εκκρεμεί εδώ και 20 έτη , η πολεοδόμηση της Αγίας Βαρβάρας που διεκόπη μετά το θάνατο του προηγούμενου Δημάρχου, η οργάνωση των παραλιακών οικισμών Άγιος Σώστης, Σκυλαντάρ, Πόρτο στις οποίες λόγω της αδράνειας στην επίλυση προβλημάτων δεν εκδίδονται οικοδομικές άδειες εδώ και 4 χρόνια.

5. Λιμάνι: Προφανώς ξεχνά ο κ. Σιώτος ότι είχε επιλεγεί λάθος λύση για το πρόβλημα της προστασίας του λιμανιού από το νοτιά και θα μας κάνει να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε όταν προτείνει λύση που γυρίζει το λιμάνι και την πόλη της Τήνου 50 χρόνια πίσω. Για να μην αναφερθούμε στην εξέλιξη της μελέτης που αναφέρει, που παραλίγο να πληρωθεί χωρίς κανένας να την έχει ελέγξει.  

6. Ανάπλαση στεγάστρων εξωτερικού λιμένα: δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και κανένα έργο, οπότε δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και βρισκόμαστε στο Νοέμβριο. Και αυτό το έργο το λιβανίζει ο κ. Σιώτος.

7. Αντικατάσταση – αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης κλπ: Σοβαρά κύριε Σιώτο, το να καθαρίζουμε δεξαμενές αποτελεί επίτευγμα της θητείας μιας δημοτικής αρχής; είναι υποχρέωση και βρίσκεται στην απλή ατζέντα. Επίσης ελπίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε ως δημοτική αρχή το 2013, της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου πόλεως Τήνου να προχωρήσει με την δημοπράτησή του. 

8. Φωτισμός: Αναφέρει ως μεγάλη επιτυχία ότι έδωσε 2500 € για την αντικατάσταση λαμπτήρων και φωτιστικών, όταν όλοι ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση με το φωτισμό στο νησί και όταν όλοι θυμόμαστε τι είχε υποσχεθεί. Αλλά στα λόγια ο κ. Σιώτος είναι εύκολος, στις πράξεις έχει ένα θέμα είναι η αλήθεια.

9.Ενδοχώρα Ανυπαρξία εκτέλεσης οιουδήποτε έργου στα χωριά. Τρέχουμε πίσω από τις ανάγκες και τα προβλήματα. Ούτε τη συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών δεν μπορούμε να διαφυλάξουμε και καλύψουμε εγκαίρως και αποτελεσματικά. Τα χωριά σε πλήρη εγκατάλειψη. Και ο ετήσιος ελάχιστος καθαρισμός τους πλημμελής και ελλιπής. Καλούνται οι σύλλογοι με όλους τους τρόπους να παρέμβουν και όχι μόνο στην καθαριότητα και τον ευπρεπισμό. Μετά και τις τελευταίες προσλήψεις θα δούμε υπαλλήλους καθαριότητας στα χωριά; Τα λίγα σημαντικά έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν, έχουν καθυστερήσει λόγω αδράνειας και ολιγωριών της δημοτικής αρχής και έρχονται από το παρελθόν ( πχ.  το έργο ύδρευσης Καλλονής, Υστερνίων, Πύργου κ.α.).

10. Αγροτικός συνεταιρισμός και διαχείριση αστικών αποβλήτων:  Όσοι ασχολούνται με το θέμα γνωρίζουν με πόση προσπάθεια κατάφερε ο συνεταιρισμός να παραλάβει τελικά τα κλαδιά από το Δήμο. Και η αλήθεια είναι ότι οι υποδομές από την πλευρά του Δήμου για τη συγκεκριμένη συνεργασία  είναι τουλάχιστον αφρόντιστες, δεν υπάρχει καμία σοβαρή οργάνωση για να επιτευχθεί ο στόχος που εξυπηρετεί η αξιόλογη σύμβαση που υπεγράφη επί δημαρχίας του αείμνηστου Σ. Ορφανού.

11. Εκπαίδευση: Το 3ο νηπιαγωγείο, μεταφέρθηκε μετά από 3,5 χρόνια τουλάχιστον αιτημάτων της διοίκησης του 3ου Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου, μετά από πίεση συλλόγων και πολιτών γιατί δεν πήγαινε άλλο. Παρά ταύτα όμως, ο χώρος πληροί  τις κατάλληλες προδιαγραφές για την ασφαλή μεταφορά και πρόσβαση των μαθητών στο νέο τους σχολείο; Είναι ο χώρος κατάλληλος ώστε τα νήπια να μη συνωστίζονται, ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες; Ο αύλειος χώρος του σχολείου ενδείκνυται για να παίζουν και να απασχολούνται στα διαλείμματά τους τα νήπια; Οι γονείς περιμένουν απαντήσεις σ’ όλα αυτά τα θέματα κ. Σιώτε διότι καθημερινά αγανακτούν.

 Παράλληλα ο κ. Σιώτος αδράνησε και χάθηκαν προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας για δημόσια κτήρια. Έτσι κανένα από τα σχολεία που έχουν μεγάλη ανάγκη σε έργα εξοικονόμησης, αλλαγές κουφωμάτων, μονώσεις και μελέτες θέρμανσης δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αναβάθμισης δημοσίων κτηρίων. Τέλος με τη μεταφορά των μαθητών – νηπίων θα ασχοληθείτε, όπως υποσχεθήκατε;

12. Αθλητισμός: Η αλήθεια είναι ότι σήμερα έχουμε τη μοναδική δημοτική αρχή που έχει σταματήσει να επιχορηγεί τα αθλητικά σωματεία. Θα τους θυμηθεί όλους προεκλογικά και πάλι. Αν κάποιος κάνει μια βόλτα, θα δει επίσης ότι όλοι οι αθλητικοί χώροι είναι υπό διάλυση. Το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ έχει τεράστια κτιριακά προβλήματα και σύντομα θα καταστεί επικίνδυνο για τα παιδιά. Το Κλειστό γήπεδο δεν έχει επιστασία, έχει προβλήματα τόσο στις μονώσεις του συστήματος θέρμανσης- κλιματισμού, που συνεχώς αυξάνονται όσο και στη μόνωση της οροφής του. Δεν έχει συντηρηθεί τα τελευταία 3,5 χρόνια παρά τις εκκλήσεις των φορέων και των χρηστών του. Στάζει και το ξύλινο δάπεδο σύντομα θα είναι άχρηστο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα γήπεδα στην Καλλονή, στον Κάμπο και στον Φαλατάδο. Ακούει κανείς; Όσο για το γήπεδο στο Βίντσι, ας αφήσει το δούλεμα. Όλοι γνωρίζουν ότι αποτελεί έργο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και όχι του Δήμου Τήνου όσο και να θέλει να το οικειοποιηθεί. Το γήπεδο ποδοσφαίρου της Στενής ενδιαφέρει κάποιον;

14. Πολιτισμός: Η πρώτη δημοτική αρχή που κατήργησε το φεστιβάλ Τήνου με παιδικές δικαιολογίες. Γιατί; Γιατί απλά δεν μπορεί ο κ. Σιώτος να κάνει πράξεις, να ασχοληθεί, να δώσει λύσεις. Και επειδή λόγω κορονοιού δεν θα είχε την ευκαιρία να βγει πολλές φωτογραφίες, το εγκατέλειψε. Όσον αφορά το Αιολίς ας ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς γιατί έτσι όπως πάει θα χρειαστεί καιρός για να τελειώσει.

15. Λειτουργία Δήμου/Δημοτικού Συμβουλίου:

Πλήθος έμμισθων ειδικών συνεργατών (τέσσερις τον αριθμό) με σκοπό την επικουρία του δημάρχου με κόστος για τους δημότες περίπου 150.000 ετησίως,

οι οποίοι  κρίνονται απαραίτητοι μόνο για την εξυπηρέτηση της επικοινωνιακής πολιτικής και των πελατειακών σχέσεων του δημάρχου. Για το σκοπό αυτό άλλωστε το γραφείο δημάρχου εξοπλίστηκε προσφάτως με τελευταίας τεχνολογίας φωτογραφική μηχανή με επιπλέον προμήθεια ειδικού φακού αξίας αρκετών εκατοντάδων ευρώ.

 Όλες οι συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής γίνονται δια περιφοράς, ενώ θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με τηλεδιάσκεψη. Παράλληλα το αίτημα της αντιπολίτευσης για Live δημοτικά συμβούλια δεν εισακούεται, τα πρακτικά και οι απομαγνητοφωνήσεις δίνονται με καθυστέρηση 2 και 3 μηνών. Φοβάται τη διαφάνεια ο κ. Σιώτος; Δε θέλει να έχει ενημερωμένους δημότες; Και φυσικά μη νομίζει ότι δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μας οι μετακινήσεις υπαλλήλων χωρίς σαφείς αιτιολογίες, με ξεκάθαρες συνέπειες στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Αυτές είναι 15 αλήθειες που κρύβει ο κ. Σιώτος. Όσο και να προσπαθεί όμως, οι Τηνιακοί έχουμε μάτια και βλέπουμε και έχουμε κουραστεί από έναν δήμαρχο που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι οι δημόσιες σχέσεις, οι χαιρετούρες και οι φωτογραφίες. Η Τήνος έχει ανάγκη από ένα δήμαρχο που κάνει καλά τη δουλειά του και όσο ο κ. Σιώτος ασχολείται μόνο με το θεαθήναι, τους διορισμούς των δικών του και τη χρηματοδότηση έργων αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, οι Ενωμένοι για το Νησί μας θα είμαστε εδώ, να ασκούμε αντιπολίτευση με σοβαρότητα και προτάσεις, να ασκούμε κριτική στα κακώς κείμενα και να βάζουμε πλάτη όπου το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον. Γιατί αυτό έχει ανάγκη το νησί μας και οι δημότες του. Γιατί όταν εμείς λέμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, το εννοούμε απόλυτα.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου