Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Τήνος – Δελτίο τύπου συνδυασμού «Ενωμένοι για το νησί μας»

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Βιώνουμε μια εθνική δοκιμασία πρωτόγνωρη. Δεν είναι ώρα για αντιπολιτευτικές κορώνες. Ενώνουμε την αγωνία μας με αυτήν όλων των συμπατριωτών μας. Τους συγχαίρουμε για την πιστή εφαρμογή των μέτρων. Ευχαριστούμε και όσους από θέσεις καθήκοντος και ευθύνης δουλεύουν για την εφαρμογή τους.

Όλους μας πληγώνει ότι θα περάσουμε ένα Πάσχα διαφορετικό από τα άλλα. Ότι δεν θα υποδεχθούμε τους Τηνιακούς της Αθήνας και τους πολυπληθείς φίλους μας από την Ελλάδα και τον κόσμο. Υπό άλλες συνθήκες το νησί μας σήμερα – αύριο θα άνοιγε την αγκαλιά του για να δεχτεί φιλόξενα μερικές χιλιάδες κόσμου. δοθείσης της ευκαιρίας παρακαλούμε θερμά εκείνους οι οποίοι κατέφθασαν στο νησί μας τις τελευταίες ημέρες να εφαρμόσουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα.

Μεγάλη και η οικονομική ζημιά όλων. Όμως πάνω από όλα η υγεία. Ξεπεράσαμε 10 χρόνια δυσκολιών, θα ξεπεράσουμε και την πανδημία, αρκεί να είμαστε όλοι μαζί. Και τα μηνύματα είναι καλά γιατί η κυβέρνηση ενήργησε γρήγορα και αποτελεσματικά, άκουσε τους επιστήμονες και κυρίως, ιεράρχησε το αγαθό της ζωής πάνω από την οικονομική ζημιά.

Όμως έχουμε και κάποια θεσμική υποχρέωση να είμαστε καθημερινά παρόντες και να στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα, κατά τη γνώμη μας. Δεν μπορούμε λοιπόν να μην αναφερθούμε:

Στο ότι το βοήθημα για τους συμπατριώτες μας ενόψει Πάσχα είναι ανάγκη να διατεθεί τώρα που υπάρχει ανάγκη, ένα σχεδόν μήνα μετά από την επιβολή των μέτρων. Και όχι να παραπέμπεται στις καλένδες, όπως το κάνουν οι δηλώσεις της αρμόδιας αντιδημάρχουχωρίς καμιά απόφαση συλλογικού οργάνου.

Στο ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο, μια αξιόλογη προσπάθεια,  δεν βοηθήθηκε στο παραμικρό από το Δήμο Τήνου, ιδιαίτερα δε τώρα που το χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ.

Στο ότι γινόμαστε μάρτυρες πάνω στην πιο κρίσιμη στιγμή, μιας ξεκάθαρης κόντρας των κορυφαίων εκφραστών της αυτοδιοίκησης στο νησί. Συγκροτείται και συνεδριάζει η «περίφημη» επιτροπή διαχείρισης κρίσεων χωρίς την παρουσία όλων των θεσμικών φορέων του τόπου μας.

Στην υπερβολή της εκδόσεως δελτίων τύπου και στην προβολή -χωρίς να εστιάζουμε στην ουσία- λες και η πανδημία είναι το εφαλτήριο για πολιτική εκμετάλλευση. Φωτογραφίες και αναρτήσεις σε ημερήσια διάταξη. Δεν νομίζουμε ότι αυτό είναι που ζητά σήμερα ο σκεπτόμενος και δίκαια προβληματισμένος κάτοικος Τήνου.

Αν εννοούμε πράγματι ότι η Τήνος δοκιμάζεται και πιθανά θα δοκιμαστεί ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες, έχοντας στηρίξει την οικονομία της αποκλειστικά σχεδόν στον τουρισμό, ας παραμερίσουμε τις προσωπικές στρατηγικές και ας βρεθούμε δίπλα στον άνθρωπο της Τήνου, με ειλικρίνεια και με συστράτευση όλων χωρίς αποκλεισμούς. (Έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για το καλό των συμπατριωτών μας).

Συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό των συναδέλφων μας Δημοτικών Συμβούλων σχετικά με το θέμα των Συνεδριάσεων του Δημοτικού μας συμβουλίου διά περιφοράς ( άλλωστε το είχαμε θίξει και στο προηγούμενο δελτίο μας) αλλά κρίναμε ότι λόγω της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου πρέπει να συμμετάσχουμε στην συνεδρίαση απαιτώντας παράλληλα η επόμενη να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης- μια πρακτική που ακολουθούμε εμείς ως Δημοτική Παράταξη.   

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε. Καλό κουράγιο και καλή δύναμη σε όλους, ιδίως τώρα που στην όποια ταλαιπωρία θα προστεθεί φυσιολογικά η κόπωση από τα περιοριστικά μέτρα.

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img