Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Ενωμένοι για το νησί μας: «Σχόλιο για τον Προϋπολογισμό του Δήμου Τήνου»


Η ψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί μία εκ των κορυφαίων αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων για κάθε Δήμο ετησίως. Έτσι και στην Τήνο στη δεύτερη συνεδρίαση του 2020 κληθήκαμε να υπερψηφίσουμε ( μιας και ο νόμος δεν μας επιτρέπει να καταψηφίσουμε), έναν στείρο, μη αναπτυξιακό, ανορθολογικό μα πάνω από όλα αντιδημοκρατικό προϋπολογισμό.

Κληθήκαμε λοιπόν να εξετάσουμε το πολυσέλιδο κείμενο που μας στάλθηκε λίγες μόνο μέρες πριν από την ψήφιση του. Επιπροσθέτως κατά την διάρκεια της τελευταίας Οικονομικής επιτροπής όταν ζητήσαμε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου πρόσθετα απολογιστικά στοιχεία, ο Δήμαρχος επενέβει και αρνήθηκε, απαγορεύοντας στην οικονομική υπηρεσία να μας τα παραχωρήσει ως όφειλε, επικαλούμενος τα «προσωπικά δεδομένα». Τα στοιχεία αυτά, εντέλει μας δόθηκαν μετά από αίτησή μας και μόλις μια μέρα πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού. Το ερώτημα που τέθηκε στην συνεδρίαση ,εύλογο, τί είχε να κρύψει ο κ. Δήμαρχος;

Καταγγείλαμε τις γνωστές παθογένειες που εντοπίζονται σε κάθε προυπολογισμό τα τελευταία πέντε χρόνια, δηλαδή: τις κατατμήσεις έργων οι ονομασίες των οποίων επαναλαμβάνονταν μετά από μερικές σελίδες,την ισχνή παρουσία χρηματοδότησης μελετών και άρα αναπτυξιακών έργων, την χρηματοδότηση της κάθε Κοινότητας με το ελαχιστότατο ποσό των 7200 ευρώ υποβαθμίζοντας το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας μιας και τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν επαρκώς μόνο για αντικατάσταση εσχαρών.
Προσπαθήσαμε να συμβάλουμε με τις παρατηρήσεις μας στην διόρθωση αστοχιών, προτείνοντας λύσεις ως οφείλουμε από την θέση που μας έταξε ο Τηνιακός λαός, όπως με την πρόταση μας για μεταφορά ενός συγκεκριμένου κονδυλίου αντί σε ιδιώτη, στην ΚΟΙΝΣΕΠ , η οποία μπορεί να φέρει εις πέρας το συγκεκριμένο έργο.

Η απάντηση γνωστή «Ο Τηνιακός λαός εμπιστεύτηκε εμάς για να διαχειριστούμε καλύτερα τα προβλήματα του τόπου και να σας θυμίσω με μεγάλη διαφορά, γι αυτό λοιπόν πάψτε να είστε λαϊκιστές» (με άλλα λόγια δηλαδή είμαι καβάλα στ’ άλογο και σιωπήστε)

Προφανώς οι αλήθειες που ακούστηκαν από τους Δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας στις τοποθετήσεις τους, δεν ήχησαν και ευχαρίστα στ’ αυτιά του κυρίου Δημάρχου και μετά την πρόκληση τεχνητής έντασης από πλευράς της πλειοψηφίας ο προυπολογισμός του 2020 υπερψηφίστηκε όμορφα και ωραία στις 2 το μεσημέρι απόντος του κόσμου που προφανώς θα ήθελε να παρακολουθήσει την συνεδρίαση και βεβαίως για άλλη μια φορά χωρίς ζωντανή κάλυψη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -