Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Εόρτασε η Αγία Άγγελα στον Κουμάρο Τήνου

«Βαδίζετε στο φώς, ζείτε μέσα στη χαρά, στη δράση, στην ελπίδα». Με τα λόγια αυτά της Αγίας Άγγελας Merici ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο στον Κουράρο Τήνου που έλαβε χώρα ανήμερα της εορτής της στις 27 Ιανουαρίου 2023.

Η Αγία Άγγελα διακατεχόταν από βαθιά πίστη στον Ιησού, ακλόνητη ελπίδα και όραμα. Με αυτά τα στοιχεία «έκτισε» τον μοναχικό κολοσσό του Τάγματος των Αδελφών Ουρσουλινών κυριαρχώντας κάθε σημείο του πλανήτη.

Η αναγνωρισμένη παρουσία του τάγματος στην Τήνο έχει αφήσει το στίγμα της όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και στην πνευματικότητα και στην ευλάβεια. Αυτό αποτυπώνεται και από τους πολλούς ναούς, τους διάσπαρτους ανά το νησί, που ανήγειραν οι Μοναχές Ουρσουλίνες.

Στον Κουμάρο, κάποτε λειτούργησε η θερινή κατοικία των μοναχών των Λουτρών και δίπλα της υπάρχει ο Ναός για την εξυπηρέτηση των πνευματικών και λατρευτικών τους αναγκών που αφιέρωσαν στην ιδρύτριά τους Αγία Άγγελα. Πρόκειται για έναν μονόκλιτο ναό με έντονα νεογοτθικά στοιχεία. Για την περίσταση του πανηγυριού τον περιποιήθηκαν οι εθελοντές της Κάριτας Τήνου.

Στη Θεία Λειτουργία προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ και συλλειτούργησαν μαζί του αρκετοί ιερείς. Η παρουσία των ευλαβών στη Λειτουργία μαρτυρεί τη νοσταλγική σχέση που υφίσταται μεταξύ αυτών και των Ουρσουλινών, οι οποίες παρότι έκλεισαν τον κύκλο της παρουσίας τους στην Τήνο -και μάλλον στην Ελλάδα- κατορθώνουν ακόμα να κάνουν αισθητή την γλυκιά τους παρουσία με τρόπο μυστηριώδη και ανεξήγητο!

Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος ανέθεσε τη διαποίμανση της χηρευούσης Ενορίας του Κουμάρου στον π. Ιγνάτιο του Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου διορίζοντάς τον επισήμως Εφημέριο. Άξιος.

πγπ
www.kantam.gr

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -