Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Τήνος – Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την 198η επέτειο από το όραμα της Οσίας Πελαγίας

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Μετά την τέλεση του πολυιερατικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Αγίας Πελαγίας στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου και την μετακομιδή της αγίας Εικόνος στα κελιά των ασθενουσών Μοναχών δια χειρών του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, η αγία Εικόνα πάλι με αυτοκίνητο έφθασε, αντί πεζή όπως τα προηγούμενα χρόνια, έως τη μαρμάρινη εξέδρα της πλατείας “Παντανάσσης” όπου φερομένη επί των ώμων του Λιμενάρχη Τήνου και της δύναμης του Λιμεναρχείου αναπέμφθη δέησις.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στους νεκρούς στο Μάτι Αττικής και παρεκάλεσε τους πάντες να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή και εν συνεχεία αναφέρθηκε στα όσα η πατρίδα μας και ο κάθε Έλληνας πέρασε εφέτος με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξ αφορμής της εμφανίσεως του φονικού και αναπάντεχου ιού και παρεκάλεσε τους Χριστιανούς να έχουν ενότητα και αγάπη μεταξύ τους ειπών ότι: «κάτω από τη στοργική ματιά της Παναγίας, όλοι αισθανόμαστε την προτροπή της να είμαστε αδελφομένοι, διότι μέσα σε αυτήν την ενότητά μας θα βρίσκεται και η δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, οικονομικές και όποιες άλλες και πιθανόν και εκείνες οι οποίες έλθουν».

Συνεχάρη τα παιδιά τα οποία πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και είπε: «καμία οικογένεια να μην επιτρέψουμε να βρεθεί σε δύσκολη θέση να στηρίξει τα παιδιά της να σπουδάσουν και όλοι μαζί πρέπει, ο ένας να κρατήσει το χέρι του άλλου και να σταθούμε δίπλα στο διπλανό μας και ιδιαίτερα στα παιδιά μας και να τα βοηθήσουμε να εκπληρώσουν τα όνειρα και τις προσδοκίες τους εις πείσμα των καιρών και των δυσκολιών».

Εν συνεχεία είπε ότι η Υπέρμαχος Στρατηγός απόψε μας καλεί να στρέψουμε τη σκέψη μας προς τη Βασιλεύουσα των πόλεων και προς τον εμβληματικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, ο οποίος όσο κι αν προσπαθήσουν οι άνθρωποι δεν μπορεί ποτέ να μεταβληθεί σε τίποτε άλλο από ένας Ορθόδοξο Ναό που η ευωδία του θυμιάματος των χιλίων χρόνων της ένδοξης βυζαντινής ιστορίας και οι υμνωδίες και οι ψαλμωδίες που εκεί έχουν αναπεμφθεί, έχουν αποτυπωθεί και ευωδιάζουν και αντηχούν μέσα στους θόλους του και αναφερθείς και στους λόγους του ποιητού Σεφέρη ότι «η μνήμη όταν την αγγίζεις, πονάει» είπε ότι οι μνήμες πονούν αλλά και γλυκαίνει τον πόνο τους η προτροπή της ιστορίας ότι πρέπει να κρατήσουμε ζωντανές αυτές τις μνήμες και τις παρακαταθήκες και να τις μεταλαμπαδεύσουμε και στα παιδιά μας.

Στο τέλος προέτρεψε όλους του πιστούς να ψάλλουν το «Τη Υπερμάχω» λέγοντας: «ας το πάρουν απόψε τα κύματα του Αιγαίου να το ταξιδέψουν μέχρι την Πόλη και με τα δικά μας χείλη να το φθάσουμε ως την Αγιά Σοφιά».

Ευχαρίστησε όλους τους προσκυνητές για την παρουσία τους και τους υπέμνησε για πολλοστή φορά ότι το φιλότιμο το οποίο προσφέρουν για να ανάψουν το κερί τους, το Ιερό Ίδρυμα το ανταποδίδει στην κοινωνία σε έργα αγάπης, ευποιΐας και φιλανθρωπίας και κοινωνικής πρόνοιας.

Συμμετείχαν Ιερείς εξ άλλων πολλών Ιερών Μητροπόλεων οι οποίοι προσήλθαν να συνεορτάσουν όπως κάθε χρόνο και τους οποίους ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος , άπαντες οι Ιερείς της Τήνου, οι Βουλευτές των Κυκλάδων Φίλ. Φόρτωμας και Αικ. Μονογυιού, η Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, εκπρόσωποι της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, ο πολιτευτής των Κυκλάδων, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Κατά την άφιξη της αγίας Εικόνος στην πλατεία Παντανάσσης απέδωσαν τιμές η Φιλαρμονική του Ιερού Ιδρύματος, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Τήνου, τα ΔΧ επιβατηγά αυτοκίνητα, τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-609 και ΠΛΣ-219, πλοιάρια του Ναυτικού Ομίλου Τήνου αλλά και ιδιωτικά, ενώ έγινε καύση βεγγαλικών.

Την επιμέλεια της εκκλησιαστικής τάξεως είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -