Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εορτασμός Αγίας Θέκλας στην Τήνο

Στην περιοχή του Πύργου της Τήνου, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Αγίας Θέκλας, τον οποίο ανήγειρε επί προϋπάρχοντος Παρεκκλησίου ο αοίδιμος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αγαθόνικος Φιλιππότης, ο Τήνιος, με την τέλεση χθες Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και Εφημερίων και Διακόνων της Ιεράς Νήσου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος είπε μεταξύ άλλων ότι: «…τα τελούμενα από την αγία μας Εκκλησία για κάθε κεκοιμημένο χριστιανό υπολανθάνουν και στα όσα συνέβησαν στην ζωή της Παναγίας μας μετά τον βιολογικό θάνατό Της αλλά και την μετάστασή Της με ζωντανό το σώμα και ζωντανή την ψυχή Της στους Ουρανούς, δηλαδή και η κηδεία της πραγματοποιήθηκε, και τα εννεάμερα με λαμπρότητα εορτάσθηκαν και σήμερα σαράντα ημέρες μετά, η Εκκλησία μας, μας καλεί να τιμήσουμε τα όσα θαυμαστά γεγονότα επιτελεί μέσα στο διάβα των αιώνων και του χρόνου, όπως ακριβώς και για κάθε Χριστιανό, μετά την εξόδιο ακολουθία τελούμε τα εννεάμερα και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνό του και παρακαλούμε το Θεό για την ανάπαυση της ψυχής του. Η αποψινή εορτή μας δείχνει δύο διαδρομές, στη μία διαδρομή είναι η σταυρική πορεία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Θέκλας, που όμως ήταν χαρά και ανάσταση και ελπίδα και η άλλη είναι η συνεχής και διηνεκή υπόμνηση ότι η Παναγία «ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπε».

Είπε, επίσης, στους Χριστιανούς ότι: «είμαστε απόψε εδώ, σε αυτόν τον ευλογημένο χώρο, τον οποίο ο αοίδιμος και εν Αγίοις αναπαυόμενος Μητροπολίτης ποτέ Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αγαθόνικος Φιλιππότης ο Τήνιος ανήγειρε και το κατέστησε πνευματικό ίδρυμα προκειμένου να διαφυλάσσονται παρακαταθήκες στην μνήμη του, αλλά και να προσφέρει ένα φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, στεφανώνοντας τα χωριά Μαρλά και Μαμάδο και σκορπίζοντας γύρω του το πνευματικό φως των όσων οραματίστηκε ο αείμνηστος Αγαθόνικος ο οποίος πολυειδώς και πολυτρόπως και την ταπεινότητά μου ευεργέτησε».

Κάλεσε τους Χριστιανούς να ακολουθήσουν αυτές τις δύο πορείες για τις οποίες ο Χριστός δεν μας έδωσε δύσκολες προϋποθέσεις και δυσβάστακτες, αντιθέτως μας έδωσε απλές προϋποθέσεις, γνωρίζοντας ως Άνθρωπος την ανθρώπινη δυσκολία μας να σηκώσουμε βαρέα φορτία, αλλά δυστυχώς αρνούμεθα να τις οριοθετήσουμε στην ζωή μας για να καταστούμε και εμείς κοινωνοί της αγάπης του Θεού.

Ευχήθηκε στους οικογενείς του αειμνήστου Αγαθονίκου οι οποίοι διαφυλάσσουν αυτόν τον χώρο, καθώς και σε όλους τους εκκλησιασθέντες μεταξύ των οποίων η Αντιδήμαρχος Περιφερείας Πανόρμου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καρδιανής, μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, ο Γενικός Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας και ευλαβείς προσκυνητές από την όλη την Ιερά Νήσο Τήνο.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -