Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Εορτή Του Αγίου Ιωάννη 23ου στο Βρυσί Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Στις 11 Οκτωβρίου 2022, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννη 23ου, η τοπική Εκκλησία συνάχθηκε στο παρεκκλήσιο των Παπών, στο Θεομητορικό Προσκύνημα στο Βρυσί. Το ναΰδριο, που κάποτε αποκαλείτο «Παναγία των Κεριών», τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στους άγιους Πάπες Ιωάννη 23ο και Ιωάννη Παύλο Β’. Διόλου τυχαία καθότι ο Πάπας Ρονκάλλι, όταν ήταν ακόμα Αποστολικός Δελεγάτος στην περιοχή μας, επισκέφθηκε στις 15 Αυγούστου 1937 το Βρυσί, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και αργότερα δώρισε ένα Δισκοπότηρο σε ανάμνηση της επισκέψεώς του.

Η Εκκλησία τον τιμά ως άγιο από το 2014 και σε ανάμνηση του μεγάλου γεγονότος της Β’ Συνόδου του Βατικανού, που ο ίδιος θέλησε και εγκαινίασε, τον μνημονεύει ανήμερα της επετείου της έναρξης της Συνόδου.

Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου και αδιαμφισβήτητα στο «μεταβατικό», λόγω της προχωρημένης ηλικίας του Πάπα Ιωάννη 23ο, η Καθολική Εκκλησία οφείλει πολλά και κυρίως το ότι αντιλήφθηκε πως η εκκλησία στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι το αντίθετο.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στο κήρυγμά του έκανε αναφορά στην επέτειο της Συνόδου, στη συνοδικότητα και στο βίο του Αγίου (όλο το κήρυγμα του Αρχιεπισκόπου εδώ).

πγπ

www.Kantam.gr

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -