Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Επιστροφή για το Monopoliο Espresso & Pizza Bar

Monopolio Espresso & Pizza Bar Κοντά σας από τις 08.00 το πρωί και με delivery 19.00 - 23.00 τηλέφωνο επικοινωνίας 228325770

ΕΠΑΛ Τήνου – Κρυμμένο σε κοινή θέα

ΕΠΑΛ Τήνου – Κρυμμένο σε κοινή θέα

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Το Επαγγελματικό Λύκειο Τήνου στα πλαίσια του προγράμματος ΜΝΑΕ (Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ) καθώς και του Πολιτιστικού Προγράμματος  του ΥΠΑΙΘ, συμμετείχε στο  project Hidden in plain site / Κρυμμένο σε κοινή θέα της εικαστικού  Μαρίας Ανδρομάχης Χατζηνικολάου (ομάδα artspirators) ύστερα από πρόσκληση του Εικονικού Μουσείου Τήνου..

Πρόκειται για ένα διαδραστικό/συμμετοχικό project, πάνω σε μία επιλεγμένη διαδρομή στη χώρα της Τήνου. Από το ΕΠΑΛ Τήνου συμμετείχαν μαθητές από την Α΄ τάξη  και τους τομείς: Εφαρμοσμένων Τεχνών & ΠληροφορικήςΟι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους, πραγματοποίησαν ένα τριήμερο WORKSHOP 14 έως 17 Απριλίου 2022 υπό την καθοδήγηση της εικαστικού και επιμελήτριας του project Μαρίας  Ανδρομάχης  Χατζηνικολάου.

 Μέσα από τη μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας τα παιδιά ρώτησαν, ερεύνησαν, και συγκέντρωσαν προφορικές μαρτυρίες από τα παιχνίδια που έπαιζαν στο δρόμο οι γονείς και οι παππούδες τους.   Ανακάλυψαν παιχνίδια που έχουν πια χαθεί και άλλα που παίζονται ακόμα και σήμερα. Τα συνέδεσαν με τον τόπο και τις τοποθεσίες που λάμβαναν χώρα, βρήκαν παλιές φωτογραφίες από τις περιοχές και  τα επανέφεραν στο σήμερα. Με τα εργαλεία της τεχνολογίας και εικαστικά μέσα, αυτές οι τοποθεσίες  ζωντάνεψαν  ξανά και έχετε την ευκαιρία μέσω Qr codes, να ακούσετε κάθε φορά τους ίδιους τους πρωταγωνιστές ως παιδιά τότε, να περιγράφουν τις ιστορίες, τους κανόνες και  τα παιχνίδια που έπαιζαν τότε.

Πώς μπορεί να είναι κάτι κρυμμένο και σε κοινή θέαση ταυτόχρονα;

Οι παρεμβάσεις που έγιναν  στο δημόσιο χώρο του νησιού  ενεργοποιούνται μόνο τη νύχτα με τη βοήθεια ειδικού φωτισμού (φακών black light) που δεν αλλοιώνουν το κυκλαδίτικο χρώμα, καθώς και με εφαρμογές μέσω κινητών τηλεφώνων. 

Εκτός των άλλων στοιχείων το project: Κρυμμένο σε κοινή θέα/hidden in plain site, έχει έναν καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τους μαθητές του ΕΠΑΛ, οι οποίοι αποτελούν τους κύριους συντελεστές του project.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε  το Εικονικό Μουσείο που μας έκανε τη πρόταση  και κυρίως την εμπνευσμένη εικαστικό και επιμελήτρια του project Μαρία Ανδρομάχη Χατζηνικολάου που μας εμπιστεύτηκε για το έργο της καθώς και την  ταλαντούχα συνεργάτη της ομάδας Artspirators  Σουμέλα  Μακανίκα.

Επιπλέον  ευχαριστούμε όλους εκείνους που μας βοήθησαν με τις αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια, να ξαναζωντανέψουνσε ένα παιχνίδι χαμένων ιστοριών από το χθες στο σήμερα, σε έναν νυχτερινό περίπατο στα χνάρια των «άλλων».  

Από το Επαγγελματικό Λύκειο Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
6.4 ° C
6.4 °
6.4 °
60 %
11.5kmh
95 %
Τε
11 °
Πε
13 °
Πα
14 °
Σα
13 °
Κυ
11 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -