Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Επαγγελματικοί Σύλλογοι Τήνου: Τι ανάπτυξη θέλουμε για το νησί μας

Συνάντηση επαγγελματικών φορέων μετά απο πρόσκληση του Συλλόγου Μηχανικών. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση του Συλλόγου Μηχανικών Τήνου με τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού με αφορμή τη Δημόσια Διαβούλευση του Περιφερειακού Χωροταξικού Ν. Αιγαίου. Συμμετείχαν ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου, η Ένωση Επαγγελματιών και Eμπόρων Πύργου Πανόρμου Τήνου, η Ενωση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Τήνου, ο ΣΕΚΥΓΕΤ, ενώ ενημερώθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας το ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου.

Το θέμα της συζήτησης ήταν η αναπτυξιακή πορεία του νησιού, οι όροι και οι προϋποθέσεις για αυτή υπό το πρίσμα της μελέτης που βρίσκεται προς αξιολόγηση και διαβούλευση. Αναλύθηκε επίσης το κεντρικό πνεύμα της πρότασης ως προς την ανάπτυξη του νησιού και σημειώθηκαν θέσεις και στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι εκπρόσωποι των φορέων καθώς και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μηχανικών Τήνου, δήλωσαν ότι επιθυμούν την ήπια ανάπτυξη της Τήνου. Ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην αειφορία, την εξέλιξη του συνόλου των δραστηριοτήτων της ιστορικά, τον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα καθώς την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του νησιού.

Τέλος αποφασίστηκε να διατηρηθεί ανοιχτή επικοινωνία για την ολοκλήρωση των εργασιών προετοιμασίας του κειμένου για κατάθεση στη διαβούλευση και την προετοιμασία για το Τοπικό Χωροταξικό που έρχεται.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -