Επάνοδος της Μεγαλόχαρης από το Κεχροβούνι στην Ευαγγελίστρια Τήνου

Με ευλάβεια, κατάνυξη και με τήρηση των μέτρων οι ευσεβείς πανέλληνες υπεδέχθησαν απόψε την αγία Εικόνα από την Ιερά Μονή της «Κυρίας των Αγγέλων» στην πόλη της Τήνου.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Προ της Ακολουθίας του Εσπερινού η αγία Εικόνα διεκομίσθη στα κελιά των γηραιών Μοναζουσών και μετά το πέρας του Εσπερινού, με αυτοκινητοπομπή κατήλθε στην πόλη όπου την υπεδέχθησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’, ο Βουλετής των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φιλ. Φόρτωμας, η Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, η Αντιδήμαρχος Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, ο Πρόεδρος και μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, καθώς και η Φιλαρμονική του Ιερού Ιδρύματος παιανίζουσα εμβατήρια, με τα παραπλέοντα και τα ελλιμενισμένα μικρά σκάφη και το σκάφος του Λιμενικού ΠΛΣ 609 να υποδέχονται με χαρμόσυνους συριγμούς την αγία Εικόνα έως της μαρμάρινης εξέδρας της πλατείας «Παντανάσσης» όπου και ανεπέμφθη δέηση και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, μετά από προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου, για τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι της Αττικής οι οποίοι πριν τρία χρόνια έχασαν τη ζωή τους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος ομίλησε και επήνεσε, ευχαρίστησε και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους προσκυνητές για την ευλάβειά τους, την πίστη τους και τη στήριξή τους στο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας.

Εν τέλει επελέγη η όλη εκδήλωση με τον Εθνικό Ύμνο.

Η αγία Εικόνα λιτανεύθηκε πέριξ του λαού ο οποίος ίστατο προσεκτικά γύρω από την εξέδρα και επανήλθε στον Πανίερο Ναό.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter