Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Έπαρχος Τήνου – Σχετικά με την αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη της Π.Ν.ΑΙ

Η Έπαρχος Τήνου μέσω της σελίδας της στο Facebook κάνει γνωστό το περιεχόμενο της αναφοράς στο συνήγορο του πολίτη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το θέμα των αιολικών.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την υπ’ αριθ. πρωτ. 279509 από 1.6.2020 Αναφορά της ενώπιον του Συνηγόρου του Πολίτη ΖΗΤΑ την παρέμβασή του και την ανάληψη της δέουσας δράσης εκ μέρους του, δεδομένου ότι οι Περιβαλλοντικοί Όροι (όπως προσφάτως τροποποιήθηκαν από το Υ.Π.ΕΝ.) για την εγκατάσταση επτά (7) πλέον Αιολικών Πάρκων (Α/Π) στους Δήμους Τήνου, Άνδρου, Πάρου και Νάξου, εγκρίνουν εντός των ορίων των εν λόγω Δήμων της Περιφέρειάς μας, την διάνοιξη νέου οδικού δικτύου μήκους 39.918,77 μέτρων και τη βελτίωση «υφιστάμενων» πλην όμως όχι δημοτικών ή επαρχιακών, αλλά παρανόμως διανοιχθέντων κατά το πέρασμα των ετών από τους κατοίκους των νησιών μας, δρόμων μήκους 58.907,58 μέτρων.

Επί της ουσίας, δηλαδή, δια της υπό Αναφορά Τροποποιητικής Α.Ε.Π.Ο. (με την οποία οριστικοποιήθηκε το σχεδιαζόμενο έργο), σκοπείται να «προστεθεί» στους τέσσερις (4) ως άνω Δήμους της Περιφέρειάς μας οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 98.826,35 μέτρων (=39.918,77 μ. οι νέες διανοίξεις + 58.907,58 μ. οι «βελτιώσεις») κατά τρόπο παντελώς αποσπασματικό και απρογραμμάτιστο και με αποκλειστικό σκοπό να εξυπηρετηθεί η εγκατάσταση των ως άνω Α/Π, χωρίς να έχει προηγηθεί ο απαιτούμενος εκ του άρθρου 24 του Συντάγματος συνολικός χωροταξικός σχεδιασμός για έκαστο ως άνω νησί – Δήμο, ενώ, παράλληλα παραβιάζονται οι διατάξεις των άρθρων 227 του Δασικού Κώδικα, 15 του ν. 998/1979, 2 του Π.Δ. 437/1981 και της από 10.6.1966 Απόφασης του Υπουργού Γεωργίας (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει) ως προς τις προδιαγραφές κατασκευής δασικών οδών Γ’ Κατηγορίας, καθώς επιτρέπεται η διάνοιξη δασικής οδοποιίας (ως συνοδό έργο των υπό κρίση Α/Π) με πλάτος μεγαλύτερο των 5μ. πράγμα που είναι απαράδεκτο για τα νησιά και τη φυσιογνωμία τους.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -