Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Έπαρχος Τήνου: «Δεχτείτε την αγάπη μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ»

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Ο χαιρετισμός της Επάρχου Τήνου όπως αναγνώστηκε από τον πρόεδρο του του σωματείου “Φίλοι της Τήνου” κο Νίκο Αλογοσκούφη στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες.

Φίλες και Φίλοι της Τήνου

Λυπάμαι που οι πρόσφατες εξελίξεις, σχετικά με τη σκοπούμενη εγκατάσταση αιολικών στο νησί μας, δεν μου επιτρέπουν να είμαι παρούσα στην αποψινή σας εκδήλωση.

Η αλήθεια είναι ότι έχοντας ξαναζήσει αντίστοιχη δράση συνεργασίας των Φίλων της Τήνου και του Tinos Food Paths, ξέρω ότι θα ζήσετε την απαράμιλλη φιλοξενία τους και θα μυηθείτε (όσοι δεν είστε αυτόχθονες Τηνιακοί ή κατ’ επιλογή ή καλύτερα εξ έρωτος) στις ντόπιες γαστρονομικές συνήθειες και παραδόσεις.

Το τελευταίο διάστημα θα έχετε ακούσει ή θα έχετε βιώσει ότι στην Τήνο ο κόσμος είναι αναστατωμένος σχετικά με τον επιχειρούμενο τρόπο, εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα νησιά μας.

Επειδή ο καθένας έχει τις απόψεις του σχετικά με το θέμα των αιολικών, μπορούμε να μιλάμε για πράγματα κοινής αποδοχής.

Ότι δηλαδή τα νησιά μας, που ζουν από τον τουρισμό και συνεισφέρουν με τον τουρισμό τους στο ΑΕΠ της Χώρας, θα έπρεπε να προφυλαχθούν από αυτά τα φαραωνικά έργα.

Ότι οι επενδύσεις των αιολικών θα σταματήσουν άλλες επενδύσεις στα νησιά (ιδιαίτερα τουριστικές, επενδύσεις) και θα φρενάρουν την ανάπτυξη των νησιών μας, μετά την εγκατάστασή τους, κατά το σκοπούμενο τρόπο.

Ότι θα χαθεί η ποιότητα ζωής ντόπιων και επισκεπτών, θα ξευτελιστεί η αξία της γης και θα πάψει η ζωή να κυλά με τον ίδιο τρόπο. Γιατί ποιος θα έρθει να χαλαρώσει και να περάσει τις διακοπές του σε ένα νησί «γαζωμένο» από άκρη σε άκρη από ανεμογεννήτριες?

Ποιος ντόπιος και ποιος επισκέπτης θα νοιώσει ευχάριστα στο νησί του αν αντί να ακούει τους χαρακτηριστικούς ήχους των πουλιών και της θάλασσας, ακούει τον συνεχή και επαναλαμβανόμενο ήχο εκατοντάδων ανεμογεννητριών?

Γιατί αν γίνει η αρχή, να είστε σίγουροι ότι θα είναι εκατοντάδες οι ανεμογεννήτριες, αφού με την υφιστάμενη νομοθεσία μπορούν να μπουν παντού, μιας και δεν υπάρχει ουσιαστικός περιορισμός και θα μετατρέψουν το ήπιο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο σε βιομηχανικό χώρο.

Δεν είμαστε παράλογοι, ούτε αιθεροβάμονες.

Θέλουμε να πετύχουμε δεσμεύσεις και δίκαιη χωροθέτηση σύμφωνα με την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Όσο δεν σκύβει κάποιος στο πρόβλημα και δεν δίνει λύσεις φοβάμαι ότι δεν θα υπάρξει γαλήνη στο νησί.

Μπορούμε να μιλάμε για ώρες πάνω στο θέμα, όμως δεν θέλω να σας κουράσω, ξέρω ότι η δράση του σωματείου είναι μεγάλη και στηρίζει την τοπική κοινωνία μιας και οι ενέργειες που έχουν γίνει για τον τόπο μας και πρωτίστως για το Κέντρο Υγείας της Τήνου, είναι πολλές και εξόχως ωφέλιμες.

Τρανό παράδειγμα η αυτόνομη μονάδα οξυγόνου στη μνήμη του αείμνηστου δημάρχου «Σίμου Ορφανού». Για όλα αυτά, για το έντονο κοινωνικό έργο που επιτελείται για τον τόπο μας, θα θέλαμε να δεχτείτε την αγάπη μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Σίγουρα τα δεκαπέντε (15) χρόνια δράσης σας στο νησί σηματοδοτούν την αγάπη σας και το έντονο ενδιαφέρον σας για τον τόπο μας, που έχετε κάνει δεύτερη πατρίδα σας.

Εύχομαι λοιπόν δύναμη και αντοχές στα μέλη και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και να συνεχίσετε τη δράση σας για πάρα πολλά ακόμα χρόνια, μυώντας και άλλους στο έργο σας.

Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας. Πιστεύουμε ότι η συμπαράσταση σας στον αγώνα μας στις πρόσφατες εξελίξεις είναι δεδομένη, άλλωστε όπως είπαμε οι ΦΙΛΟΙ είναι για τα δύσκολα.

Καλή διασκέδαση και καλή αντάμωση στο νησί μας.

Αναστασία Δεληγιάννη Άσπρου
Έπαρχος Τήνου
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -