Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Επικαιροποίηση εγγραφής «Τηνιακής Μαρμαροτεχνίας» στην UNESCO

Εγγραφή του επικαιροποιημένου δελτίου του στοιχείου «Τηνιακή Μαρμαροτεχνία» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη αφού έλαβε υπόψη της το επικαιροποιημένο δελτίο που υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τον Δήμο Τήνου και τον συντάκτη του, Αλέκο Φλωράκη, Δρ Εθνολόγο- Λαογράφο. Την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση αναφορικά με το υποβληθέν επικαιροποιημένο Δελτίο εγγραφής του στοιχείου της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής για την εφαρμογή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τις σχετικές διατάξεις.

Εγκρίνει την εγγραφή του στοιχείου «Τηνιακή Μαρμαροτεχνία» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, κατόπιν της επικαιροποιημένης καταγραφής της κατάστασης διαφύλαξής του, όπως περιγράφεται στο Δελτίο στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που φέρει τον παραπάνω τίτλο, επειδή εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις πλέον ζωντανές μορφές παραδοσιακής τεχνογνωσίας που χαρακτηρίζει το νησί της Τήνου και προβάλλει την ταυτότητά του τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -