Επίσκεψη στο σωματείο “Έχουμε Δικαίωμα” για το Γυμνάσιο Τήνου

Οι μαθητές του τμήματος Β1 την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου επισκέφθηκαν το σωματείο «Έχουμε δικαίωμα» στον χώρο του ΚΑΠΗ, στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία που εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Οι μαθητές γνώρισαν τα μέλη του σωματείου, ενημερώθηκαν για τον σκοπό του, το έργο που προσφέρει και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να τους ενισχύσει. Στη συνέχεια, έκαναν όλοι μαζί χειροτεχνίες: χριστουγεννιάτικα στολίδια και μπρελόκ, για να προσφέρουν μια μικρή βοήθεια στις δράσεις του σωματείου και να αντιληφθούν ότι όλοι μας είμαστε διαφορετικά, αλλά ισάξια μέλη της ίδιας κοινωνίας.

Οι μαθητές έγραψαν για την επίσκεψη:

«Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε μία δράση για τα Άτομα με Αναπηρία. Μέσα σε μία πολύ θερμή ατμόσφαιρα φιλοξενίας και χαράς, μάθαμε πολλά και πρωτάκουστα για εμάς πράγματα.

Τέλος, η σημερινή μέρα θα μας απομνημονευθεί ως μία ευχάριστη, πρωτόγνωρη και ενδιαφέρουσα εμπειρία».

Κι εμείς από την πλευρά μας ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του σωματείου για τη φιλοξενία, τη ζεστασιά και τα μαθήματα που μας προσφέρατε και υποσχόμαστε ότι θα έρθουμε ξανά για να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε!

Γυμνάσιο Τήνου

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter