Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Επισκευή Αγίου Φωκά – Το ιστορικό μέχρι τις θετικές εξελίξεις

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Τήνου ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επισκευή φθορών οδοστρώματος στην οδό Χώρας – Αγίου Φωκά εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση ύψους 257.003,83 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Τήνου, λόγω ότι ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός και ηλεκτρονικός, θα χρειαστούν πέντε (5) μήνες για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Τήνου και του αναδόχου του έργου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η έναρξη των διεργασιών έγιναν την 9η Μαρτίου 2020 όταν ο Δήμαρχος Τήνου απέστειλε έγγραφο στην Δ/νση Οδικών Υποδομών με θέμα τον χαρακτηρισμό του οδικού δικτύου (σημ. Αγίου Φωκά) της νήσου Τήνου. Όπως ανέφερε η τότε επιστολή, «Πρόκειται για παραλιακή οδό που εκτείνετε από τον Άγιο Φωκά έως το Ελικοδρόμιο και πίσω από το Βρέκαστρο. Η οδός αυτή έχει συνολικό μήκος περίπου 2.500 μ και μέσο πλάτος 7,00 μ είναι η μοναδική που συνδέει τη Χώρα της Τήνου, το Κέντρο Υγείας Τήνου με το μοναδικό Δημοτικό Ελικοδρομίο». Συνεχίζοντας σε άλλο σημείο «Δυστυχώς όμως, η εν λόγω οδός παρουσιάζει σημαντικές εκτεταμένες φθορές στο οδόστρωμα εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων και εν γένει για την ασφάλεια των συγκοινωνιών, δυσχεραίνοντας, ταυτόχρονα, την πρόσβαση των επειγόντων περιστατικών υγείας στο μοναδικό ελικοδρόμιο.»

Έπειτα, 18 Ιουνίου 2020, συνάντηση του κ. Σιώτου με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή όπου τονίστηκε η σημασία της αναβάθμισης των υποδομών του νησιού. Συμφωνήθηκε ότι θα υπάρχει χρηματοδότηση για τη συντήρηση του δημοτικού οδικού δικτύου και ότι θα υπάρχει συνεργασία για το δρόμο του Αγίου Φωκά.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2020, προφορική διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών και μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό κ. Κ. Καραμανλή το Υπουργείο θα χρηματοδοτήσει πλήρως την ασφαλτόστρωση του Αγίου Φωκά.

Τέλος, στις 16 Απριλίου 2021, ήρθε το Δελτίο τύπου του Δήμου Τήνου όπου παρουσιάζει τις θετικές εξελίξεις για την επισκευή του Αγίου Φωκά.

Να σημειώσουμε ότι η 13μηνη αυτή πίεση της δημοτικής αρχής έπιασε τόπο καθώς παρότι ο δρόμος δεν είναι δημοτικός, το Υπουργείο Υποδομών μεταβίβασε στο Δήμο τη Χρηματοδότης για αποκατάσταση, λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος, τόνισε ότι: «Σε μια ιδιαίτερη συγκυρία και παρά τα γνωστά προβλήματα με την ελληνική γραφειοκρατία, καταφέραμε, μετά από προσπάθεια δεκατριών μηνών, να διασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου κεντρικού οδικού δικτύου του νησιού μας.»

Κλείνοντας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τη σημαντική προεργασία που έκαναν, ώστε να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση. Η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων αποτελεί μία διαρκή μας μέριμνα με βασικό στόχο την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και τη δημιουργία νέων, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής , τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών μας».

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -