Επιστολή Διαμαρτυρίας Συλλόγων της Τήνου για τον Δασικό Χάρτη

Προς                                                                                                            

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Δήμαρχο Τήνου                                                                                                   

κ. Σιώτο Ιωάννη

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Μαρκουϊζο Πέτρο

Επικεφαλή Συνδυασμού

Ενωμένοι για το νησί μας κ. Κροντηρά Παναγιώτη

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση « Κοινό Τηνίων »

Λαϊκή Συσπείρωση

Κοινοποίηση :

Δημοτική Σύμβουλο

κ. Τριανταφύλλου Νικολέτα 

Ιστορική Κοινότητα Πανόρμου

Κοινότητα Υστερνίων

Κοινότητα Καρδιανής

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Θέμα :    KOINΗ   E Π Ι Σ Τ Ο Λ Η – Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α Σ

Μετά από τηλεδιάσκεψη που έγινε μεταξύ Συλλόγων και Φορέων στις 11.3.2021 συντάσσουμε από κοινού την παρούσα επιστολή.

Τα Διοικητικά Συμβούλια καταθέτουν επιστολή διαμαρτυρίας, που αφορά τον προσφάτως ανηρτημένο Δασικό χάρτη του νησιού μας  και ιδιαιτέρως όσον αφορά την κτηματική περιφέρεια της Κοινότητας Πανόρμου Τήνου, της Κοινότητας Υστερνίων Τήνου, και την Κοινότητα Καρδιανής Τήνου,  τις οποίες και εκπροσωπούμε, όπου ένα δυσανάλογα μεγάλο τμήμα αυτής φέρεται δήθεν ως δασική έκταση.  

Διά του εν λόγω χάρτη είναι προφανές ότι προσβάλλεται βάναυσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή μας εμφανίζοντας ως δασικές εκτάσεις, ακίνητα που ανήκαν στους προγόνους μας επί σειρά γενεών και σήμερα ανήκουν στους κληρονόμου τους,  οι οποίοι δεν αποξενώθηκαν  ποτέ από αυτά και εκτός των άλλων ( σύνταξη συμβολαίων, τοπογραφικών )  έχουν καταβάλλει και τους αναλογούντες φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο σήμερα προβάλλει δικαιώματα κυριότητος επ΄αυτών.

Οι Κυκλάδες ανήκουν στις νησιωτικές περιοχές που εξαιρούνται από το τεκμήριο κυριότητος του Δημοσίου, επί δασών και δασικών εκτάσεων ( άρθρο 62, Ν998/1979 ) και κατά συνέπεια το Δημόσιο υποχρεούται να αποδείξει την κυριότητά του όποτε την επικαλείται .   Αντί αυτού όμως, που είναι το κανονικό, καλούνται οι Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες μας  ιδιοκτήτες,  να αποδείξουν την κυριότητά των ιδιοκτησιών τους, μέσω της υποβολής αντιρρήσεων – ενστάσεων.

 Σήμερα όμως, λόγω της πανδημίας που επιβάλλει κοινωνική απόσταση και έχει επιφέρει οικονομική δυσπραγία, και σε συνδυασμό με τις ασφυκτικές προθεσμίες για την εμπρόθεσμη υποβολή αντιρρήσεων – ενστάσεων, φαντάζει ανέφικτη η δυνατότητα άσκησης ακόμη και αυτού του δικαιώματος των συμπατριωτών μας.  

Επειδή αντιλαμβανόμεθα ότι το Δημόσιο επιχειρεί με τις ενέργειές του να αμφισβητήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιφέρειά μας, προβάλλοντας δικαιώματα κυριότητος επί των ιδιοκτησιών, με τρόπο προδήλως άδικο,   εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας.    Ζητούμε ως αρμόδιος Δήμος ( από το σύνολό του Δημοτικού Συμβουλίου )  να προβείτε σε όλες τις αναγκαίες νόμιμες ενέργειες προκειμένου να προστατευθούν οι ιδιοκτησίες των συμπατριωτών μας,  που βάλλονται βάναυσα στη σημερινή συγκυρία.  

Απευθύνουμε πρόσκληση σε όσους θέλουν να συμπορευτούν μαζί μας, διότι   προτιθέμεθα να προβούμε σε κινητοποιήσεις, αλλά και σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να διασφαλίσουμε τις ιδιοκτησίες  των συμπατριωτών μας.   

Ταυτόχρονα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια του Δήμου Τήνου και άλλων φορέων, που σκοπό έχει την διαφύλαξη τις ιδιοκτησίας των συμπατριωτών μας.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter