Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Επιστροφή για το Monopoliο Espresso & Pizza Bar

Monopolio Espresso & Pizza Bar Κοντά σας από τις 08.00 το πρωί και με delivery 19.00 - 23.00 τηλέφωνο επικοινωνίας 228325770

Επιστολή Δημάρχου Τήνου για παράταση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Επιστολή Δημάρχου Τήνου για παράταση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Αίτημα απέστειλε ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος στο Εθνικό Κτηματολόγιο για την παράτασης προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας. Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ως γνωστόν από την 5.7.2021 ξεκίνησε η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας Κτηματολογίου στο νησί της Τήνου και στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων συμπληρώνεται την 5.10.2021 για τους ημεδαπούς και στις 5.1.2022 για το δημόσιο και τους αλλοδαπούς.

Ωστόσο κυρίως λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης του νησιού, ελάχιστοι συμπολίτες μας έχουν προλάβει να υποβάλλουν δηλώσεις για την ιδιοκτησία τους, ενώ πολλοί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν διαμένουν στην Τήνο δεν έχουν καν ενημερωθεί για την υποχρέωσή τους αυτή.

Σημειωτέον επίσης ότι παρά τις γενναίες προσπάθειες των υπαλλήλων, ο μεγάλος όγκος αιτήσεων έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις στην έκδοση των αναγκαίων για τη δήλωση ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο πιστοποιητικών τόσο από τις δικαστικές υπηρεσίες, όσο και από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο μεγάλος όγκος έχει επίσης ως αποτέλεσμα οι δύο συμβολαιογράφοι που έχουν την έδρα τους στο Δήμο Τήνου να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τους συμπολίτες μας, οι οποίοι προσπαθούν να αποδεχθούν τις κληρονομιές των συγγενών τους (γονέων, αδερφών, παππούδων κλπ) για να τις δηλώσουν στο Κτηματολόγιο.

Τέλος το γεγονός ότι οι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων απευθύνονται σε μηχανικούς και τοπογράφους μηχανικούς για την αποτύπωση των ιδιοκτησιών τους έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η εξυπηρέτησή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να μεριμνήσετε ούτως ώστε να παραταθεί η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για διάστημα τουλάχιστον έξι (6) μηνών, προκειμένου να μπορέσουν να ενημερωθούν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να γίνουν τα απαραίτητα συμβόλαια

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
broken clouds
12.7 ° C
13.3 °
12.4 °
47 %
4.6kmh
75 %
Σα
13 °
Κυ
10 °
Δε
7 °
Τρ
8 °
Τε
9 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έλεος ρε σύ δήμαρχε! Από την αρχή που ξεκίνησε η κτηματογράφηση όλοι ξέραμε ότι θα δοθεί παράταση. Αυτό γίνετε μέχρι τώρα παντού όπου εχει γίνει κτηματογράφηση. Τι το θες λοιπόν το «αίτημα»; Αυτοεξευτελιζεσε ή απευθύνεσαι σε σανοφαγους ψηφοφόρους

    • Το θέμα είναι ότι φτάσαμε στις 4 Οκτωβρίου και ακόμα κουβέντα από την αρμόδια αρχή.Εγω είμαι από τη Τζια και είμαστε ακόμα χειρότερα.Με αυτούς στο δημόσιο ποτέ δεν ξέρεις.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.