Έρανος ενίσχυσης Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πρασίνου Τήνου»

Έρανος ενίσχυσης Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πρασίνου Τήνου»

Αγαπημένοι μας, Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, ΜΕΛΗ & ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΗΝΟΥ

Πολλοί από Εσάς γράφετε τον τελευταίο καιρό, για σπασμένα δένδρα στις παραλίες του νησιού μας, δένδρα χωρίς φροντίδα ,χωρίς ανανέωση, χωρίς ασπρισμένους κορμούς σκουλικιασμένα  δένδρα, εξαφανισμένα δένδρα, κλαδέματα χωρίς λογική … Έχετε δίκιο και κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό, πριν δούμε και πάλι τις παραλίες μας γυμνές και άχαρες όπως ήταν το 1975 που ξεκινήσαμε τον αγώνα της Αναδάσωσης του νησιού μας.

Τα δεκάδες χιλιάδες δένδρα (αλμύρια ,ευκαλύπτους κλπ) φυτεύτηκαν σε μια διαδρομή 50 χρόνων (1975-2026), σε όλες τις παραλίες του νησιού, από το μοναδικό Σύλλογο ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ και για δεκαετίες ,ο ίδιος ο Σύλλογος, φρόντιζε: για το πότισμά τους ,το κλάδεμα και την απεντόμωση τους παράλληλα με το άσπρισμα των κορμών τους, με την αμέριστη συμπαράσταση των Αρχών και τη χρηματοδότηση των ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ  . ΣΎΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ: ΤΟ ΛΙΓΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ.

Τα χρόνια πέρασαν, όλη εκείνη η γενιά που οραματιστήκαμε μια άλλη , μια πιο όμορφη και πιο λειτουργική Τήνο, για τους συμπολίτες μας  και τους επισκέπτες των θαλασσών μας, δεν μπορούμε πλέον  να ανταποκριθούμε στις σημερινές ανάγκες, γιατί δυστυχώς μεγαλώσαμε , γεράσαμε και οι περισσότεροι έχουν φύγει από τη ζωή.

Παράλληλα ήλθαν και δύσκολα χρόνια για την πατρίδα μας (μνημόνια)  και η μείωση των μισθών και των συντάξεων που δυσκόλεψαν 500 και πλέον μέλη μας να ανταποκρίνονται οικονομικά στις ανάγκες μας που συνεχώς αυξάνονται.

Μετά από 50 χρόνια,  καλούμαστε νέοι και γέροι να στηρίξουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου , να αντικαταστήσει τα παλιά εργαλεία  , χορτοκοπτικό, αλυσοπρίονο, πιεστικό, τις βούτσες ασπρίσματος και κυρίως να αποκτήσει νέο μεταφορικό μέσο (μεταφορές εργαλείων, φυτών , προσωπικού κλπ) .

Ας δραστηριοποιηθούμε όλοι ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουμε , ,ώστε να αγοράσει το Νέο Δ.Σ. τα απαραίτητα  εργαλεία ώστε από τη νέα χρονιά , να φυτέψουμε περισσότερα δένδρα, να ασπρίσουμε τους κορμούς των δένδρων κλπ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ  ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ  ΚΟΥΠΟΝΙΑ , ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΞΙΑΣ 1 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΟ , ΩΣΤΕ Ι ΝΑ ΕΝΙΣΧΎΣΕΤΕ ΕΤΣΙ, ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ , ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥ.

ΤΗΝΟΣ, 5 Αυγούστου 2026

ΙΩΑΝΝΗΣ ΨΑΛΤΗΣ                                                      ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΠΑΝΟΣ
 π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.                                            π. . ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΙΝΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΘΟΝ ΕΝΕΡΓΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

Δια Χρόνος – Έκθεση «Αλαφροΐσκιωτο» του Νεκτάριου Αντωνόπουλου

Υπάρχουν τόποι που δεν ανήκουν αποκλειστικά ούτε στο φως ούτε στη σκιά. Εκεί όπου η μνήμη συναντά το βλέμμα και η πραγματικότητα διασταυρώνεται με...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
Ακολουθήστε το tinostoday.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -