Κιόνια Τήνου – Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν ενόψει της τουριστικής περιόδου

Την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου, συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας Κτικάδου Τήνου. Ανάμεσα στα θέματα της συνεδριάσεως ήταν και η Οργάνωση εργασιών για την προετοιμασία του οικισμού των Κιονίων, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Εισηγούμενη η πρόεδρος του Συμβουλίου το ανωτέρω θέμα, επεσήμανε την αναγκαιότητα οργάνωσης των εργασιών που απαιτούνται να γίνουν για την καλύτερη προετοιμασία του οικισμού των Κιονίων, ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου που ξεκινά στις αρχές Μαρτίου.

Με το προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα που υποβλήθηκε από το Συμβούλιο της Κοινότητας Κτικάδου στο Δήμο Τήνου (απόφαση υπ’ αριθμ. 3/2019), αλλά και με τις υπ’ αριθμ. 9/2019, 15/2019, 18/2019, 20/2019 και 1/2020, το Συμβούλιο της Κοινότητας έχει θέσει το πλαίσιο των ενεργειών που απαιτούνται για την σωστή προετοιμασία του οικισμού των Κιονίων, που και φέτος αναμένεται να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Από την πλευρά του ο Δήμος θα πρέπει να δείξει έμπρακτα ότι στηρίζει το τουριστικό προϊόν του νησιού, ενισχύοντας τις ανάλογες υποδομές. Υπενθυμίζεται δε ότι τα Κιόνια είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός οικισμός της Δημοτικής Ενότητας Εξωμβούργου του Δήμου μας και διαθέτει δύο (2) ξενοδοχεία, είκοσι δύο (22) τουριστικές μονάδες, επτά (7) ταβέρνες και πλήθος κατοικιών που ικανοποιούν τόσο μόνιμες όσο και εποχιακές οικιστικές ανάγκες.

Οι ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν για την σωστή προετοιμασία του τουριστικού οικισμού των Κιονίων είναι ενδεικτικά οι κατωτέρω:

• Αποκατάσταση του μοναδικού δρόμου των Κιονίων
• Επιδιόρθωση της πέτρινης σκάλας που οδηγεί στην παραλία των Κιονίων
• Επιδιόρθωση του ξύλινου πεζόδρομου της παραλίας των Κιονίων
• Καθαρισμός και άσπρισμα οικισμού
• Κλάδεμα – καλλωπισμός δέντρων
• Καθαρισμός δεξαμενής νερού οικισμού
• Επιδιόρθωση – αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων του οικισμού
• Επιδιόρθωση του μαρμάρινου πεζοδρομίου έξωθεν των επιχειρήσεων «TINOS BEACH» και «SEASIDE»
• Συντήρηση του οδοστρώματος του οικισμού
• Επιδιόρθωση των φωτιστικών τύπου «χελώνα» του ξύλινου πεζοδρομίου

Ολοκληρώνοντας η Πρόεδρος την εισήγησή της, κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την Πρόεδρο στην παρουσίαση της εισήγησής της και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα:

Αποδέχεται την εισήγηση της Προέδρου και υποβάλλει αίτημα προς το Δήμο Τήνου για την οργάνωση των απαιτούμενων ενεργειών για την προετοιμασία του οικισμού των Κιονίων ενόψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου, όπως αυτές ενδεικτικά αναφέρονται ανωτέρω.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter