Εσπερινός της Αναλήψεως στην Τήνο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ αφού τέλεσε την Ακολουθία της Θ’ ώρας του Πάσχα κατά το έθος πλησίον της αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, δια χειρών του η Ανάστασις απεκρύβη λιτανευτικώς εις το Ιερόν Βήμα.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ακολούθως χοροστάτησε στον Εσπερινό της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου – το δεξιό κλίτος του Πανιέρου Ναού είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου – όπου στην ομιλία του ανεφέρθη για την Ανάληψη του Κυρίου και όχι τον χωρισμό του από τους ανθρώπους και την ανθρωπότητα, με την αψευδή βεβαίωσή Του ότι θα είναι όλες της ημέρες της ζωής κάθε ανθρώπου κοντά του και προέτρεψε τους εκκλησιασθέντες να ζουν και να βιώνουν την καθημερινότητά τους με τη βεβαιότητα αυτής της συνεχούς παρουσίας Του στη ζωή τους.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος μετέβη στο χωρίον Αρνάδος συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, όπου ωσαύτως χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αναλήψεως με τη συμμετοχή Εφημερίων του νησιού, του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμα, της Αντιδημάρχου κ. Ευγ. Αλοιμόνου, Δημοτικών Συμβούλων των Δήμων Τήνου και Σύρου-Ερμούπολης, του κ. Λιμενάρχη Τήνου, του Επιτρόπου του Ιερού Ιδρύματος εκ του Αρνάδου καταγομένου κ. Εμμ. Παναγιωτάκη και των ευλαβών κατοίκων του χωριού.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε ότι ο ουρανός ο οποίος ανοίγει την πόρτα του στη ζωή της ανθρωπότητος με την Ανάληψη του Χριστού, δεν είναι η εικόνα της κτιστής φύσεως την οποία βλέπουμε αλλά είναι η ίδια η Εκκλησία και όπως είπε ο Ιερός Χρυσόστομος ο ίδιος ο άνθρωπος, όταν βέβαια ζει και βιώνει μέσα του το μήνυμα της Αναστάσεως και του Ευαγγελικού λόγου και της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος του Παρακλήτου ο οποίος εισήλθε στην Εκκλησία και στον κόσμο αμέσως μετά την Ανάληψη του Κυρίου.

Συνεχάρη τον Εφημέριο Πρωτοπρ. Ευστάθιο Σαντοριναίο, τους Επιτρόπους συνεργάτες του, τους Ιεροψάλτες και τους ενορίτες και τους ευχήθηκε για την εορτή.

Φωτογραφίες: Χρίστος Τουφεκλής, Νέστωρ Βιδάλης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter