Εσπερινός για τα 201 χρόνια από την εύρεση της Μεγαλόχαρης Τήνου

Εσπερινός για τα 201 χρόνια από την εύρεση της Μεγαλόχαρης Τήνου

Τρισαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε απόψε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας με την συμμετοχή πλήθους πιστών και ευλαβών προσκυνητών από την Λαμία, την Ζάκυνθο, την Τήνο και άλλες περιοχές της Πατρίδος μας, οι οποίοι προσήλθαν παρ όλη την σφοδρή κακοκαιρία που επικρατεί στο Αιγαίο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμωνος και την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Συμεών και Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κονίδης, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής προσκυνητών από την Ζάκυνθο και ομίλησε για το ιστορικό της Ευρέσεως, αναφέρθηκε στην Ελληνορθόδοξη παράδοση και πως η Παναγία κατέστη στην συνείδηση του Ελληνικού λαού Μητέρα, Τροφός και Νικοποιός και προέτρεψε τους εκκλησιασθέντες να παραμείνουν πιστοί σε αυτές τις παραδόσεις και να μην επιτρέψουν την αλλοτρίωση και τον συσχετισμό με τον κόσμο από τις καινοφανείς για τον τόπο μας ιδέες.

Μεταξύ του πλήθους των πιστών ήσαν, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας καί Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, ο Διοικητής της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, η εκπρόσωπος της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, η Επικεφαλής της ήσσονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων.

Ο Σεβασμιώτατος Σύρου και Τήνου Δωρόθεος Β’, υποδέχτηκε τους Αρχιερείς με εγκάρδιους λόγους. Τον μεν Χοροστατήσαντα ως Τήνιο και συντοπίτη, τον δε Σεβασμιώτατο Συμεών, ως αγαπητό και σεβαστό αδελφό, στο πρόσωπο του οποίου η Τήνος, ενθυμείται και αναμιμνήσκεται τον αοίδιμο Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο Πρωτοπαππά τον Τήνιο και τους ευχήθηκε για την ποιμαντορία τους να έχουν την ευλογία της Παναγίας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, η Αγία Εικόνα κατήλθε λιτανευτικώς με εκκλησιαστική τάξη και της φιλαρμονικής του Ιερού Ιδρύματος παιανιζούσης εμβατήρια στο Ναό της Ευρέσεως όπου και εναπετέθη και ανεπέμφθει Δέησις για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Μετά ταύτα, στον Ναό της Ευαγγελιστρίας, οι Αρχιερείς, τα Μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπαιδευτικοί, παρέδωσαν τα αριστεία, δηλαδή χρηματικά βραβεία και βιβλία στους αριστεύσαντες μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων, όπως κάθε χρόνο πράττει το Ιερό Ίδρυμα, συνεχίζοντας την παράδοση των πρώτων ιδρυτών, για την στήριξη της Παιδείας και των γραμμάτων.

Ο Σεβασμιώτατος Ναυκράτιδος, μετέβη μετά την παρατεθείσα στην αίθουσα υποδοχής του Ιερού Ιδρύματος δοχή και ετέλεσε τον Εσπερινό στον εορτάζοντα Ενοριακό Ναό των Τριών Ιεραρχών.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter