Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Εσπερινός Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Τήνο

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε απόψε ο Μέγας Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β΄ με τη συμμετοχή του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Χρυσοστόμου Κουτλουμουσιανού και των Ιερέων του Πανιέρου Ναού και της Ιεράς Νήσου και με την παρουσία των Χριστιανών οι οποίοι αενάως προσήρχοντο τηρούντες τα μέτρα να προσκυνήσουν την αγία Εικόνα.

Μεταξύ των εκκλησιαζομένων πιστών οι Βουλευτές των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Αικ. Μονογυιού και Φιλ. Φόρτωμας, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο Στρατηγός Διοικητής της ΕΛ.ΑΣ. Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, ο Εντιμολογιώτατος Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθ. Μαρτίνος, εκπρόσωποι του Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυκλάδων, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, ο Κυβερνήτης και Αξιωματικοί του Πολεμικού “ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ” που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Τήνου για να αποδώσει τιμές,  η Αντιδήμαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη θεολογία της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπως αυτή καθιερώθηκε από τους Πατέρες της Εκκλησίας και κατέκλεισε τον λόγο με αποσπάσματα από την ομιλία του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, ο οποίος νοερώς εθεώρησε εαυτόν ως συμμετασχόντα στην εντάφια, επιτάφια ή επικήδεια Ακολουθία της Παναγίας και πως ησθάνθη και προέτρεψε τους πιστούς έτσι να αισθανθούν την παρουσία της Παναγίας στη ζωή τους, κυρίως όμως να παραμείνουν φιλάνθρωποι όπως και εκείνη υπήρξε και είναι φιλάνθρωπος.

Κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν προ της αγίας Εικόνος για τους εν Ευβοία εμπεριστάτους συνανθρώπους μας.

Μετέφερε την προσευχή του και την ευχή του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο συμμεριζόμενος την αγωνία του για το εμπερίστατο ποίμνιό του και παρεκάλεσε τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό να ανάψει την ακοίμητη λαμπάδα για τις ψυχές των συνανθρώπων μας που έφυγαν στην Εύβοια από τις αιφνίδιες και καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις μεταξύ των οποίων, όπως είπε, και το άωρον βρέφος το οποίο προέτρεξε να φύγει την αγκαλιά της μητέρας του και του πατέρα του για να ζήσει με τους αγγέλους και το Θεό στον παράδεισο.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img