Πανηγυρικός Εσπερινός στην μικρή Ενορία Σκλαβοχωρίου Τήνου


Στον Ιερό Ναό Παναγίας Τριάδος στη μικρότερη σε πληθυσμό Ενορία της Τήνου, το Σκλαβοχωριό, χοροστάτησε απόψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στην Ακολουθία του Εσπερινού προσήλθαν οι ενορίτες του Σκλαβοχωρίου οι οποίοι όμως κατοικούν στην πόλη της Τήνου τιμώντες το πανηγύρι του γενεθλίου χωρίου τους.

Επίσης συμμετείχαν, ο Γεν. Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος κ. Ευ. Καλογήρου, ο Λιμενάρχης Τήνου κ. Β. Αποστολόπουλος, ο επί τιμή Έπαρχος Τήνου κ. Ι. Γιαγιάς, εκκλησιαστικοί επίτροποι, ευλαβείς Χριστιανοί και κάτοικοι των γύρω Ρ/Καθολικών κοινοτήτων οι οποίοι ευλαβούνται την Αγία Τριάδα Σκλαβοχωρίου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη αυριανή Εορτή με αφορμή το Δοξαστικό των Αποστίχων και ανεμνήσθη δύο εμβληματικών ιερατικών μορφών του Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Μαραγκού επί 70ετία Γενικού Αρχιερατικού της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, ο οποίος κατήγετο από το χωριό αυτό το οποίο ιδιαιτέρως ηγάπα και του πρότριτα κοιμηθέντος Πρωτοπρ. Ιωάννου Μινάρδου ο οποίος διηκόνησε τη μικρή αυτή Ενορία επί δεκαετίες.

Συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Αρχιμ. Κύριλλο Κονταξή ο οποίος διακονεί με ιεραποστολικό ζήλο μικρές Ενορίες της Τήνου μεταξύ των οποίων και το Σκλαβοχωριό.

Απευθυνόμενος ιδιαιτέρως στους εκκλησιασθέντες είπε ότι εσείς που αγαπάτε αυτό το μικρό χωριό και κάμνετε τον κόπο και έρχεστε έως εδώ για να κρατήσετε ζωντανή την παράδοσή του και τη μονόχωρη αυτή εκκλησία ως να είναι ολόκληρος ο ουρανός, είστε μέσα σας πραγματικά ελεύθεροι, ειρηνικοί και έχετε μέσα σας τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και του Θεού.

Ευχαρίστησε τους Επιτρόπους και τους Διακονητές για τη μέριμνα και τη φροντίδα και τον ευπρεπισμό του.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, στον αύλειο χώρο παρετέθη μικρά παραδοσιακή δοχή εκ μέρους της εκκλησιαστικής επιτροπής.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter