Εταιρεία Τηνιακών Μελετών – Ευχαριστήρια επιστολή από την Κοιν.Σ.Επ “το Μπατίκι”

Αγαπητέ Πρόεδρε κ

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Τηνιακών Μελετών,
Η Πρόεδρος Αναστασία Ψάλτη και το Δ.Σ. της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Το Μπατίκι», με την παρούσα επιστολή, σας συγχαίρει ιδιαιτέρως για την εξαιρετική πρωτοβουλία σας, τη διοργάνωση της ημερίδας την 8η και 9η Οκτωβρίου στα χωριά Φαλατάδος και Κώμη με θέμα: «Τοπικές Παραδοσιακές Ποικιλίες της Τήνου – Σχεδιασμός και Ανάληψη Συμμετοχικών Πρωτοβουλιών για καταγραφή, διάσωση και ανάδειξή τους» με την παρουσία εκπροσώπων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού μας.

Οι εισηγητές, με τις τεκμηριωμένες και στοχευμένες θέσεις τους, προκάλεσαν το ενδιαφέρον του κοινού και πυροδότησαν μια γόνιμη συζήτηση, από την οποία εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον των τοπικών ποικιλιών του νησιού μας.

Η Κοιν.Σ.Επ. «Το Μπατίκι» δε θα μπορούσε παρά να στηρίξει ένθερμα και έμπρακτα αυτήν την πρωτοβουλία της Εταιρείας Τηνιακών Μελετών, την τόσο σημαντική για τους αγρότες του νησιού και για την αναπτυξιακή πορεία του πρωτογενούς τομέα μας. Σημειώνουμε ως προσθήκη στη δράση της Εταιρίας ότι από τις εν εξελίξει ενέργειες του «Μπατίκι», οι οποίες ανακοινώθηκαν προσφάτως, προάγεται η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους και δίνεται η δυνατότητα της απορρόφησης των προϊόντων των αγροτών από τον τομέα του τουρισμού και τον ανερχόμενο κλάδο της γαστρονομίας. Σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι αγρότες μας, οι οποίοι θα ασχοληθούν με τις τοπικές ποικιλίες, ότι θα υπάρχει άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα μέσω της διασύνδεσης της πρωτογενούς παραγωγής με τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους.

Πέραν , λοιπόν, των θερμών συγχαρητηρίων για την άψογη διοργάνωση και συντονισμό της ημερίδας, εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μας, καθώς και δηλώνουμε τη διάθεση αρωγής στη δύσκολη προσπάθεια της καταγραφής των τοπικών ποικιλιών και στην ολοκλήρωση της μελέτης για τη διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών της Τήνου εφόσον τη χρειαστείτε.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. της ΚοινΣεπ “ Το Μπατίκι”

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter