back to top

Εβδομάδα Tinos Homebrew Challenge

Εβδομάδα 𝗧𝗶𝗻𝗼𝘀 𝗛𝗼𝗺𝗲𝗯𝗿𝗲𝘄 𝗖𝗵𝗮𝗹𝗹𝗲𝗻𝗴𝗲, εβδομάδα ταλέντου!

Παραλάβαμε και τα τελευταία δείγματα, ολοκληρώνεται η κατασκευή των μεταλλίων και το μόνο που απομένει είναι να βρούμε τους φετινούς νικητές!

Μέχρι εκείνη την στιγμή, ας γνωρίσουμε τα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής:

Εμμανουηλίδης Πολ (Σύμβουλος Ζυθοποιός, ιδιοκτήτης Beer Deli)

Με διαδρομή 15 χρόνων στο χώρο του Homebrewing και της Craft μπύρας, εργάζεται ο σύμβουλος ζυθοποιός σε πολλά Ελληνικά μικροζυθοποιεία και συνεργάζεται με μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες ζυθοποιείων στην Ελλάδα, παρασκευάζοντας συνταγές μπύρας για αυτά καθώς και για ανεξάρτητους επιχειρηματίες.

Είναι ιδιοκτήτης από 2011 του βραβευμένου καταστήματος εισαγωγής πρώτων υλών ζυθοποίησης Beer Deli. Διατηρεί το δικό του κανάλι στο YouTube με συμβουλές ζυθοποίησης και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις.

Συμμετέχει ως κριτής μπύρας σε όλους τους μεγάλους διαγωνισμούς και διοργανώνει τα σεμινάρια γευσιγνωσίας στις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ελλάδας όπως, HoReCa, Zythognosia, Coffee Festival κ.α.

Χρήστος Δασκαλόπουλος (Ζυθοποιός)

Έχει σπουδάσει στο Institute of Brewing and Distilling και είναι κάτοχος του διπλώματος Certified Cicerone (2ο επίπεδο), ένας από τους μόλις δυο που το κατέχουν στην Ελλάδα, σε σύνολο 4.500 επαγγελματιών παγκοσμίως.

Ξεκίνησε ως Homebrewer το 2014, δούλεψε ως ζυθοποιός στην 56 Isles Microbrewery στην Πάρο και σήμερα εργάζεται στην 33 Brewing Company. Παράλληλα έχει θητεύσει και πίσω από τις μπάρες της Local Pub (2016 έως το 2021) και της Paragon (2022). Τέλος, είναι ιδρυτής του οργανισμού The Beer Workshops διοργανώνοντας σεμινάρια εκμάθησης, διαγωνισμούς homebrewing και σεμινάρια γευσιγνωσίας.

Κυριάκος Πιερράκος (Αρθρογράφος, Beer Bartender)

Η γνωριμία του με τον κόσμο της μπύρας εκκίνησε κατά το 2009, όταν δοκίμασε για πρώτη φορά μια IPA. Έκτοτε, δεν υπήρξε επιστροφή… Οτιδήποτε αφορά την μπύρα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του!

Ζυθοποιεί ερασιτεχνικά από το 2016, έχει διακριθεί σε διαγωνισμό Homebrew (2019), αρθρογραφεί στο Bitterbooze.com αποκλειστικά για το αγαπημένο του ποτό. Επιπρόσθετα, εργάζεται ως Beer Bartender, με σημαντικό πέρασμα από την Green Rose, ενώ φέτος θα τον βρείτε πίσω από την μπάρα του Restopub Nomads όπου θα σας σερβίρει τις αγαπημένες σας μπίρες και θα σας εξηγήσει ότι χρειάζεται να γνωρίζετε γι’ αυτές. Τελευταία, διοργανώνει εκδηλώσεις γευσιγνωσίας με βασικό πρωταγωνιστή την μπύρα!

Άγις Κόντος (Συνιδιοκτήτης Tales of Ales, αρθρογράφος, γλωσσολόγος)

Έχει συμμετάσχει διαχρονικά ως κριτής σε διαγωνισμούς ερασιτεχνικής ζυθοποίησης, από το 2015. Παρότι απόφοιτος του Ιστορικού/Αρχαιολογικού, της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με κατεύθυνση την Ιστορία, η αγάπη του για την μπύρα τον καθόρισε, και διατηρεί με τον έτερο ζυθολάγνο συνεργάτη του, Κώστα Φραντζέσκο, το beerbar/bottleshop «Tales of Ales», στο κέντρο της Αθήνας. Η μουσική και η γλώσσα είναι οι άλλες δύο μεγάλες του «αγάπες». Eίναι μέλος χορωδίας Κελτικής και Σκανδιναβικής μουσικής, ενώ έχει ασχοληθεί με διορθώσεις και επιμέλειες κειμένων. Ενίοτε, γράφει άρθρα για μπύρα.

Δημήτρης Παρασκευάς (Ζυθοποιός)

Ξεκίνησε το homebrewing το 2014 και έχει εμπειρία από διαγωνισμούς ερασιτεχνικής ζυθοποίησης καθώς έχει συμμετάσχει ως διαγωνιζόμενος. Είναι γέννημα-θρέμμα Τηνιακός, το 2019 προστέθηκε στην ομάδα ζυθοποίησης της Νήσος και πλέον αποτελεί ένα από τα βασικά μέλη της ζυθοποιίας, στον τομέα της παραγωγής. Συμμετέχει ενεργά σε όλους τους διαγωνισμούς του Tinos Homebrew Challenge, τόσο στην οργάνωση όσο και στις γευστικές δοκιμές.

Αντώνης Αρχοντάκης (Ζυθοποιός, Χημικός)

Είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος. Homebrewer από 2012 και έχει διακριθεί στον 1ο διαγωνισμό του ΣΕΖΕ που διοργανώθηκε το 2015 λαμβάνοντας την πρώτη θέση αλλά και ενεργό μέλος του συλλόγου τα χρόνια λειτουργίας του.

Εντάχθηκε στην ομάδα της Νήσος το 2018, βασικό πλέον μέλος της ζυθοποιίας στον τομέα της παραγωγής. Έχει σημαντική συμβολή στη διοργάνωση του Tinos Homebrew Challenge και γενικότερα όλων των δράσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του διαγωνισμού τα τελευταία 3 χρόνια.

Γιώργος Καζαμίας (Ζυθοποιός, Χημικός)

Είναι Χημικός M.Sc. απόφοιτος του ΕΚΠΑ και μέλος της Νήσος από το 2017. Ασχολείται με το homebrewing από το 2014 και έχει διακριθεί στον 1ο διαγωνισμό του ΣΕΖΕ που διοργανώθηκε το 2015 λαμβάνοντας την πρώτη θέση. Πριν κάνει οριστική στροφή στον κόσμο της ζυθοποίησης, εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παράλληλα με τη διδακτορική διατριβή του.

Έχει την τιμή να είναι επικεφαλής ζυθοποιός της πολύ ταλαντούχας ομάδας της Nissos από το 2018, η οποία έχει συνδράμει στις διακρίσεις της ζυθοποιίας σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς. Ως μέλος της τα τελευταία 7 χρόνια, έχει βιώσει στενά την ανάπτυξή της, την αυξανόμενη επίδρασή της στον κλάδο της μικροζυθοποιίας με αποκορύφωμα το νέο Ζυθοποιείο και την πιστοποίηση AFQ που τοποθετεί για πρώτη φορά την μπύρα στο ίδιο επίπεδο σε βιοδραστική αξία με το κρασί.

Τέλος, είναι βασικό μέλος της διοργάνωσης του Tinos Homebrew Challenge που διοργανώνεται από το 2021 στην Τήνο, ανταμείβοντας το ταλέντο του ζυθοποιού και προσφέροντάς του παράλληλα επαγγελματικές και όχι μόνο δυνατότητες.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου

Newsletter

Εβδομάδα Tinos Homebrew Challenge

Εβδομάδα 𝗧𝗶𝗻𝗼𝘀 𝗛𝗼𝗺𝗲𝗯𝗿𝗲𝘄 𝗖𝗵𝗮𝗹𝗹𝗲𝗻𝗴𝗲, εβδομάδα ταλέντου!

Παραλάβαμε και τα τελευταία δείγματα, ολοκληρώνεται η κατασκευή των μεταλλίων και το μόνο που απομένει είναι να βρούμε τους φετινούς νικητές!

Μέχρι εκείνη την στιγμή, ας γνωρίσουμε τα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής:

Εμμανουηλίδης Πολ (Σύμβουλος Ζυθοποιός, ιδιοκτήτης Beer Deli)

Με διαδρομή 15 χρόνων στο χώρο του Homebrewing και της Craft μπύρας, εργάζεται ο σύμβουλος ζυθοποιός σε πολλά Ελληνικά μικροζυθοποιεία και συνεργάζεται με μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες ζυθοποιείων στην Ελλάδα, παρασκευάζοντας συνταγές μπύρας για αυτά καθώς και για ανεξάρτητους επιχειρηματίες.

Είναι ιδιοκτήτης από 2011 του βραβευμένου καταστήματος εισαγωγής πρώτων υλών ζυθοποίησης Beer Deli. Διατηρεί το δικό του κανάλι στο YouTube με συμβουλές ζυθοποίησης και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις.

Συμμετέχει ως κριτής μπύρας σε όλους τους μεγάλους διαγωνισμούς και διοργανώνει τα σεμινάρια γευσιγνωσίας στις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ελλάδας όπως, HoReCa, Zythognosia, Coffee Festival κ.α.

Χρήστος Δασκαλόπουλος (Ζυθοποιός)

Έχει σπουδάσει στο Institute of Brewing and Distilling και είναι κάτοχος του διπλώματος Certified Cicerone (2ο επίπεδο), ένας από τους μόλις δυο που το κατέχουν στην Ελλάδα, σε σύνολο 4.500 επαγγελματιών παγκοσμίως.

Ξεκίνησε ως Homebrewer το 2014, δούλεψε ως ζυθοποιός στην 56 Isles Microbrewery στην Πάρο και σήμερα εργάζεται στην 33 Brewing Company. Παράλληλα έχει θητεύσει και πίσω από τις μπάρες της Local Pub (2016 έως το 2021) και της Paragon (2022). Τέλος, είναι ιδρυτής του οργανισμού The Beer Workshops διοργανώνοντας σεμινάρια εκμάθησης, διαγωνισμούς homebrewing και σεμινάρια γευσιγνωσίας.

Κυριάκος Πιερράκος (Αρθρογράφος, Beer Bartender)

Η γνωριμία του με τον κόσμο της μπύρας εκκίνησε κατά το 2009, όταν δοκίμασε για πρώτη φορά μια IPA. Έκτοτε, δεν υπήρξε επιστροφή… Οτιδήποτε αφορά την μπύρα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του!

Ζυθοποιεί ερασιτεχνικά από το 2016, έχει διακριθεί σε διαγωνισμό Homebrew (2019), αρθρογραφεί στο Bitterbooze.com αποκλειστικά για το αγαπημένο του ποτό. Επιπρόσθετα, εργάζεται ως Beer Bartender, με σημαντικό πέρασμα από την Green Rose, ενώ φέτος θα τον βρείτε πίσω από την μπάρα του Restopub Nomads όπου θα σας σερβίρει τις αγαπημένες σας μπίρες και θα σας εξηγήσει ότι χρειάζεται να γνωρίζετε γι’ αυτές. Τελευταία, διοργανώνει εκδηλώσεις γευσιγνωσίας με βασικό πρωταγωνιστή την μπύρα!

Άγις Κόντος (Συνιδιοκτήτης Tales of Ales, αρθρογράφος, γλωσσολόγος)

Έχει συμμετάσχει διαχρονικά ως κριτής σε διαγωνισμούς ερασιτεχνικής ζυθοποίησης, από το 2015. Παρότι απόφοιτος του Ιστορικού/Αρχαιολογικού, της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με κατεύθυνση την Ιστορία, η αγάπη του για την μπύρα τον καθόρισε, και διατηρεί με τον έτερο ζυθολάγνο συνεργάτη του, Κώστα Φραντζέσκο, το beerbar/bottleshop «Tales of Ales», στο κέντρο της Αθήνας. Η μουσική και η γλώσσα είναι οι άλλες δύο μεγάλες του «αγάπες». Eίναι μέλος χορωδίας Κελτικής και Σκανδιναβικής μουσικής, ενώ έχει ασχοληθεί με διορθώσεις και επιμέλειες κειμένων. Ενίοτε, γράφει άρθρα για μπύρα.

Δημήτρης Παρασκευάς (Ζυθοποιός)

Ξεκίνησε το homebrewing το 2014 και έχει εμπειρία από διαγωνισμούς ερασιτεχνικής ζυθοποίησης καθώς έχει συμμετάσχει ως διαγωνιζόμενος. Είναι γέννημα-θρέμμα Τηνιακός, το 2019 προστέθηκε στην ομάδα ζυθοποίησης της Νήσος και πλέον αποτελεί ένα από τα βασικά μέλη της ζυθοποιίας, στον τομέα της παραγωγής. Συμμετέχει ενεργά σε όλους τους διαγωνισμούς του Tinos Homebrew Challenge, τόσο στην οργάνωση όσο και στις γευστικές δοκιμές.

Αντώνης Αρχοντάκης (Ζυθοποιός, Χημικός)

Είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος. Homebrewer από 2012 και έχει διακριθεί στον 1ο διαγωνισμό του ΣΕΖΕ που διοργανώθηκε το 2015 λαμβάνοντας την πρώτη θέση αλλά και ενεργό μέλος του συλλόγου τα χρόνια λειτουργίας του.

Εντάχθηκε στην ομάδα της Νήσος το 2018, βασικό πλέον μέλος της ζυθοποιίας στον τομέα της παραγωγής. Έχει σημαντική συμβολή στη διοργάνωση του Tinos Homebrew Challenge και γενικότερα όλων των δράσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του διαγωνισμού τα τελευταία 3 χρόνια.

Γιώργος Καζαμίας (Ζυθοποιός, Χημικός)

Είναι Χημικός M.Sc. απόφοιτος του ΕΚΠΑ και μέλος της Νήσος από το 2017. Ασχολείται με το homebrewing από το 2014 και έχει διακριθεί στον 1ο διαγωνισμό του ΣΕΖΕ που διοργανώθηκε το 2015 λαμβάνοντας την πρώτη θέση. Πριν κάνει οριστική στροφή στον κόσμο της ζυθοποίησης, εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παράλληλα με τη διδακτορική διατριβή του.

Έχει την τιμή να είναι επικεφαλής ζυθοποιός της πολύ ταλαντούχας ομάδας της Nissos από το 2018, η οποία έχει συνδράμει στις διακρίσεις της ζυθοποιίας σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς. Ως μέλος της τα τελευταία 7 χρόνια, έχει βιώσει στενά την ανάπτυξή της, την αυξανόμενη επίδρασή της στον κλάδο της μικροζυθοποιίας με αποκορύφωμα το νέο Ζυθοποιείο και την πιστοποίηση AFQ που τοποθετεί για πρώτη φορά την μπύρα στο ίδιο επίπεδο σε βιοδραστική αξία με το κρασί.

Τέλος, είναι βασικό μέλος της διοργάνωσης του Tinos Homebrew Challenge που διοργανώνεται από το 2021 στην Τήνο, ανταμείβοντας το ταλέντο του ζυθοποιού και προσφέροντάς του παράλληλα επαγγελματικές και όχι μόνο δυνατότητες.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου