Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Οι “Εξαγωγές” της Τήνου

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλλονή – Κελλιά Τήνου

Κάθε βδομάδα παλιοσίδερα και οικιακές συσκευές ή πιο σωστά χαλκός και αλουμίνιο και ό,τι άλλο έχει αξία μεταπώλησης μέσα από τις οικιακές συσκευές που πετάμε στο δρόμο είναι φορτωμένα σε οχήματα γυρολόγων, Ρομά ή τσιγγάνων, που φεύγουν από την Τήνο.

Μικρής αξίας θα πει κανείς και καθαρίζουν και το νησί μας. Είναι ακριβώς έτσι; Ή μήπως όχι;

Οι εικόνες από το πάρκινγκ απέναντι από το Κέντρο Υγείας και την Πυροσβεστική είναι απογοητευτικές. Οι γυρολόγοι κατασκηνώνουν εκεί και ξεκοιλιάζουν τηλεοράσεις, ψυγεία, πλυντήρια, A/C και ό,τι άλλο έχουν αποθέσει οι κάτοικοι ή βρίσκουν στους κάδους για να πάρουν τον χαλκό, το αλουμίνιο και τις πλακέτες. Τα κουφάρια από τις ηλεκτρικές συσκευές χάσκουν πεταμένα (αφού τους είναι άχρηστα).

Η μικρή αξία των συσκευών χάνεται ενώ η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. θα επέστρεφε στην Τήνο το αντίτιμο τους, δίνοντας δουλειά σε δυο μόνιμους και έναν εποχιακό υπάλληλο.

Τα επικίνδυνα απόβλητα, φρέον, λιπαντικά, γράσα, βαρέα μέταλλα και αέρια μένουν εδώ και μολύνουν το περιβάλλον της Τήνου, τον υδροφόρο ορίζοντα και την ατμόσφαιρα. Επίσης τα σπασμένα γυαλιά και πλαστικά αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους περιπατητές και ποδηλάτες.

Και όλα αυτά συμβαίνουν 50 μέτρα από το Κέντρο Υγείας και απέναντι ακριβώς από την Πυροσβεστική.

Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για την διαχείριση των απορριμμάτων του. Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από το Δήμο.

ΔΕΝ αφήνουμε τις οικιακές συσκευές δίπλα στους κάδους ή στα σκουπίδια. Αρκετά έχουν καταλήξει στο Κοσίνι. ΔΕΝ επιβαρύνουμε το έδαφος, τον αέρα και το νερό μας.

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ το σχέδιο διαχείρισης του Δήμου και της ΚΟΙΝΣΕΠ για τη συλλογή των ηλεκτρικών συσκευών.

ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ τις ηλεκτρικές συσκευές μας στην έδρα της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ που είναι φυλασσόμενος χώρος. (όπισθεν SHELL Λεωφ. Τήνου- Τριποτάμου)
Στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Καλλονή Κελλιά συλλέγουμε, αποθηκεύουμε και ανακυκλώνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές με τον εγκεκριμένο και νόμιμο τρόπο.

Να γνωρίζετε ότι με αυτή την απλή σας κίνηση ωφελείται όχι μόνο η εικόνα της Τήνου αλλά το περιβάλλον και η δημόσια υγεία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -