Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Εξώμβουργο Τήνου: Τα νέα του προσκυνήματος της Ιεράς Καρδίας του Ιησού

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Με εκκλησιαστική κανονικότητα κύλησε όλο το προηγούμενο εξάμηνο στο προσκύνημα μας: κάθε πρώτη Παρασκευή τελούνταν με κατάνυξη και την πρέπουσα τάξη η  Θεία Λειτουργία,  όπως και κάθε Παρασκευή. 

Την περίοδο των εορτών, -όπως γνωρίζετε-, για την εμβάθυνση των παιδιών μας στο μυστήριο της ενανθρώπισης του Κυρίου μας,  πραγματοποιήθηκε ένα καλόγουστο διδακτικό δρώμενο με τίτλο «Ζωντανή Φάτνη». Η  πρωτοβουλία ανήκε στον  π. Ιωσήφ και υλοποιήθηκε από τα παιδιά του κατηχητικού, με την βοήθεια των αδελφών καλογραιών και πολλών λαϊκών. Η μεγάλη αίθουσά μας ήταν κατάμεστη από γονείς και κόσμο που απόλαυσε το διαδραματιζόμενο έργο της Γεννήσεως.

Πριν  το Πάσχα -όπως κάθε χρόνο- τελέστηκε η υπαίθρια ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού, από τον Άγιο Φραγκίσκο στο Πεντόστρατο, μέχρι τον ναό της Ιεράς Καρδίας με μεγάλη συμμετοχή πιστών. Ακολούθησε το μυστήριο της εξομολόγησης.

Πλέον ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο πανηγύρι της Ιεράς Καρδίας  στις 9 Ιουλίου.

Όσο αφορά την «υλική» ενασχόληση της επιτροπής μας με τα θέματα του προσκυνήματος είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε ότι:

 1. στείλαμε φορτηγό στην Νάξο και παραλάβαμε εκκλησιαστικό όργανο από την ενορία της Μητρόπολης  Νάξου για να συνοδεύει μουσικά τις τελετές μας. Ευχαριστούμε τόσο την ενορία, όσο και τον εφημέριό της π. Γιώργο.

2. Θερμά ευχαριστούμε τον ιδιώτη μηχανολόγο, ο οποίος  συνέταξε και μας πρόσφερε την μελέτη αντικεραυνικής προστασίας του μαρμάρινου Σταυρού της κορυφής. Έτσι προμηθευτήκαμε τα απαραίτητα υλικά και πάλι με εθελοντική εργασία τα τοποθετήσαμε.   

3. βελτιώσαμε την υδροδότηση του συγκροτήματος με αγορά και εγκατάσταση νέας αντλίας και ανακαινίσαμε ριζικά το σκευοφυλάκιο ( «Σαχρηστία» στην ορολογία  μας ). Το κόστος ήταν σημαντικό,  συνέβαλαν όμως αποφασιστικά οι προμηθευτές των υλικών και όλοι όσοι εργάστηκαν (οικοδόμοι, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός), προσφέροντας γενναιόδωρα μέρος ή και το σύνολο της αμοιβής τους. Τους οφείλουμε πολλές ευχαριστίες.

4. παραλάβαμε οριστικά το προσκύνημα από τους πατέρες Ιησουίτες και κατόπιν τούτου εντοπίσαμε και τοπογραφήσαμε τα λίγα χωράφια – ακίνητά του και ήδη προχωρούμε στην δήλωση τους στο κτηματολόγιο. Ευχαριστούμε τους σεβαστούς πατέρες Ιησουίτες και τον σεβ/το αρχιεπίσκοπό μας π. Ιωσήφ  για την ενασχόληση τους με το θέμα αυτό. 

5. Ευλαβής κυρία της Ιεράς Καρδίας μας πρόσφερε μια μεγάλη τηλεόραση (και για αυτό την ευχαριστούμε θερμά), την οποία κληρώσαμε στις 5 Μαΐου  και έτσι συγκεντρώσαμε σεβαστό ποσό για τις ανάγκες συντήρησης των κτιρίων μας. Τυχερός αριθμός ήταν το 555.

7. όπως κάθε χρόνο με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών (24 ανδρών όλων των ηλικιών) την Κυριακή 11 Ιουνίου έγινε γενικός καθαρισμός και άσπρισμα όλων των εξωτερικών χώρων του συγκροτήματος. Επιβεβαιώθηκε έτσι και πάλι  ο τηνιακός εθελοντισμός και η μεγάλη αγάπη των τηνιακών για την ΙΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑ. Προσήλθαν επίσης  και δύο  κυρίες, οι οποίες με την συνεπικουρία των  καλογραιών  εργάστηκαν στον καθαρισμό και περιποίηση των εσωτερικών χώρων καθώς και στην προετοιμασία του κοινού γεύματος  ευγνωμοσύνης που προσφέραμε . Παρόντες βέβαια και οι δύο ιερείς μας,  ο π. Ιωσήφ και ο π. Ιγνάτιος. Η Δ.Ε του προσκυνήματος εκφράζει τις βαθύτατες ευχαριστίες της σε όλους αυτούς τους εθελοντές  από κάθε γωνιά της Τήνου και σ΄  όλους τους τεχνίτες που αναλώθηκαν για τις επισκευές, ευχόμενη η ΙΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑ να τους χαρίζει υγεία και πνεύμα προσφοράς πάντοτε. Επίσης  η Δ.Ε. ευχαριστεί δημόσια  τα καταστήματα της Τήνου που πρόσφεραν υλικά  (ασβέστη, κλπ), ή γλυκίσματα, εδέσματα και ποτά για την φιλοξενία των εθελοντών και το κοινό γεύμα αγάπης, τον Καλλονιώτη ευλαβή της ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ,  που πρόσφερε το υπέροχο κατσικάκι που απολαύσαμε, και την ταβέρνα της Χώρας που το έψησε !!!

Ο  ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΧΑΡΑ ΔΙΝΕΙ, ΚΥΡΙΩΣ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.

Τέλος σας προσκαλούμε  όλους στις λατρευτικές τελετές μας, του πανηγυρικού εορτασμού  της ΙΕΡΩΤΑΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, στις 7 , 8 και 9 Ιουλίου

ΤΗΝΟΣ   13-6-22

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img