Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Επιστροφή για το Monopoliο Espresso & Pizza Bar

Monopolio Espresso & Pizza Bar Κοντά σας από τις 08.00 το πρωί και με delivery 19.00 - 23.00 τηλέφωνο επικοινωνίας 228325770

Πρόσκληση από το Φεστιβάλ Τήνου σε έκθεση φωτογραφίας

Πρόσκληση από το Φεστιβάλ Τήνου σε έκθεση φωτογραφίας

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

 ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΧΩΡΑ ΤΗΝΟΥ : Μοσχούλειος Σχολή

15 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου

“Αποτυπώσεις του τοπίου στον χώρο και στον χρόνο, μικρές σύντομες ματιές σε σχήματα, σκιές και σημάδια που καθορίζουν την ταυτότητα της Τήνου. Με αυτό το σκεπτικό οργανώνεται η έκθεση 24 φωτογραφικών έργων που παρουσιάζουν οι Αντώνης Αρμάος και Βασίλης Ρούβαλης στον νέο εκθεσιακό χώρο της Στέγης Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Τήνου, στο λιμάνι της Χώρας.

Ο φακός των δύο φωτογράφων εστιάζει στη δυναμική της λεπτομέρειας σε χώρους, σε ορίζοντες, σε φωτεινά και σκοτεινά σημεία του βλέμματος, όπου όλα «χωρούν» κάτα τη στιγμή της «λήψης». Είναι επίσης το παιχνίδισμα με τον χρόνο, με τα σημάδια του στο αστικό τοπίο, στην ύπαιθρο, στις ανθρώπινες επεμβάσεις (πρακτικές είτε αισθητικές) οι οποίες αναμειγνύονται αρμονικά στη δημιουργία της σύγχρονης τηνιακής φυσιογνωμίας.

Τα θέματα που εκτίθενται στη Μοσχούλειο Σχολή υποκρύπτουν και υπονοούν ένα μικρό, απέραντο σύμπαν. Σε ασπρόμαυρο φόντο ή σε χρώμα. Κοινός παρονομαστής, το κλικ της φωτογραφικής μηχανής σε ό,τι μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να ελκύσει την παρατήρηση του επισκέπτη.

Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από μικρά λογοτεχνικά κείμενα – σπαράγματα από το ποιητικό και πεζογραφικό έργο του Β. Ρούβαλη. Στόχος, η «ανάγνωση» της περιήγησης στον χώρο ως μια μικρή αφήγηση αλλά και ως έμμεση συνομιλία με τον θεατή του κάθε έργου ξεχωριστά.”

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
broken clouds
8 ° C
8.4 °
6.6 °
87 %
5.7kmh
75 %
Κυ
9 °
Δε
7 °
Τρ
7 °
Τε
8 °
Πε
10 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -