Ένας μεγάλος κύκλος κλείνει, ένας νέος σχεδιάζεται στο «Φεστιβάλ Τήνου»

Ο Θέμης Ροδαμίτης, μετά από 20 χρόνια δημιουργίας και δραστηριοποίησης στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τήνου, δε θα είναι πια ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Το όνομά του είναι συνώνυμο με το Φεστιβάλ. Πρώτος αυτός το πήρε από το χέρι, μικρό και άγνωστο στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πατρίδας μας και με προσωπική εργασία και αγάπη το έμαθε να στέκεται στα πόδια του, να περπατάει, να ανοίγεται σε όλο τον κόσμο και να είναι σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά καλοκαίρια της Ελλάδας, πάντοτε με τη συμπαράσταση όλων των αρμόδιων φορέων.

Τον ευχαριστούμε θερμά εκ μέρους όλων των κατοίκων του νησιού και του μεγάλου κοινού του Φεστιβάλ, για την πολύτιμη προσφορά του στις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό. Ανέδειξε το τοπικό στοιχείο του νησιού και συνέβαλε στην προβολή της Τήνου ώστε σήμερα να έχει μια ξεχωριστή θέση στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας.
Ένας σημαντικός κύκλος κλείνει, ένας νέος ανοίγει.

To Φεστιβάλ Τήνου καλοσωρίζει και υποδέχεται στη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας τη Μαριάννα Κρητικού. Με πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις θα συνεχίσει το έργο του κυρίου Ροδαμίτη με την υπόσχεση να μας χαρίσει το Φεστιβάλ και άλλες βραδιές μαγικές και ονειρεμένες.

Η Μαριάννα Κρητικού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές σκηνοθεσίας στο Middlesex University του Λονδίνου (Master of Arts in Theatre Directing) και στην Ακαδημία Δραματικής Τέχνης της Μόσχας GITIS με υποτροφία του ΙΚΥ.

Έχει εργαστεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση διδάσκοντας το μάθημα της θεατρικής αγωγής στα σχολεία. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί ως θεατρολόγος στην οργάνωση παραγωγής, την αρχειοθέτηση παραστάσεων, τη σύνταξη προγραμμάτων (Αμόρε-Θέατρο του Νότου, Θέατρο Επί Κολωνώ), ως υπεύθυνη δραματουργίας και βοηθός σκηνοθέτη στις παραστάσεις «Κάτι θα γίνει, θα δεις» και «4ος όροφος» και ως υπεύθυνη επικοινωνίας παραστάσεων. Συμμετείχε στη βραβευμένη ταινία ο «Απόστρατος». Έχει εργαστεί επίσης, σε εταιρεία παραγωγής, ως υπεύθυνη παραγωγής σε διαφημιστικά σποτ. Για δέκα χρόνια ήταν υπεύθυνη marketing και επικοινωνίας σε εκδοτικό οίκο με βιβλία για την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας.

Στην Τήνο, το 2014 και το 2015 δημιούργησε και οργάνωσε το Σχολείο, ένα φεστιβάλ σύγχρονου χορού με σεμινάρια και παραστάσεις που ξεκίνησαν από το Δημοτικό Σχολείο του Τριποτάμου και έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία του νησιού. Στο ίδιο φεστιβάλ, παρουσίασε την δική της παράσταση «Ένα χωράφι με στάχυα» στην πλατεία του Αρνάδου. Έχει συνεργαστεί με τη θεατρική ομάδα και έχει επιμεληθεί αρκετές παρουσιάσεις βιβλίων και ποιητικές βραδιές.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας, δημιουργικής γραφής, φωνητικής, χορού και οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Κείμενά της έχουν φιλοξενηθεί στα περιοδικά Κ της Καθημερινής, Κύμα, ΔΕΚΑΤΑ, σε Lifo, Popaganda και σε διάφορα άλλα sites.

Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter