Φεστιβάλ Τήνου: Στιγμές. Ψηφίδες στο Φως

Στιγμές που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στην ψυχή, φυλαγμένες καλά σε μια ανεπαίσθητη ρωγμή εντός, μένουν κι αυτές αμετάβλητες στον χρόνο, παρούσες εν τη απουσία. Η στιγμή όπως αποτυπώθηκε σε ένα πρόσωπο, μια ματιά, ένα βλέμμα ή ακόμα σε μια κίνηση που έγινε ή δεν έγινε. Η στιγμή όπως αποτυπώθηκε σε ένα όνειρο, μια εικόνα της φαντασίας. Με γοητεύουν οι άνθρωποι και τα πράγματα που έχουν κάτι να πουν και που το κάνουν δυνατά και καθαρά δίχως λόγια.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Μέσα από τις προσωπογραφίες και τα όνειρα ανθρώπων άλλοτε αναγνωρίσιμων και άλλοτε αγνώστων ή και φανταστικών που ξυπνούν μέσα από την μυθολογία, την παραδοσιακή μυθοπλασία, την παγκόσμια ποίηση θέλησα να αποτυπώσω την στιγμή τους. Να την κάνω στιγμή «μας».

Εστιάζω στο «μέσα» και για το λόγο αυτό τα έργα δεν έχουν φόντο όπως συνηθίζεται στα ψηφιδωτά, στολίσματα και πλαίσια. Η λιτή απεικόνιση τους εντείνει αυτό που βλέπει ο καθένας μας ξεχωριστά.

Γεννημένη στην Αθήνα, αποφοίτησα από τη Νομική Αθηνών και συνέχισα με μεταπτυχιακό στο Λονδίνο. Εργάστηκα ως δικηγόρος για χρόνια. Στην αρχή της Χιλιετίας αποφάσισα να αλλάξω ζωή και να ασχοληθώ με αυτό που θεωρούσα «το μείζον». Μεγάλη απόφαση με εξίσου μεγάλη αβεβαιότητα.

Μετά από μια πορεία 20 χρόνων, με διαρκή επιμόρφωση τόσο στην Αθήνα όσο και στην Ραβέννα, πολλή προσωπική δουλειά και θέληση το ψηφιδωτό είναι πια η ζωή μου. Μέσα από την τέχνη μου δημιουργώ ιστορίες, αντλώντας έμπνευση από τις ιστορίες που όλοι και όλα έχουν να πουν. Αυτό είναι το ψηφιδωτό για μένα.

Από το 2017 είμαι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σύγχρονων Ψηφιδογράφων (AIMC).
Μέχρι σήμερα έχω στο ενεργητικό μου 17 εκθέσεις , 6 ατομικές και 11 συλλογικές
Ατομικές εκθέσεις
ArtZone42 Gallery, Αθήνα 2020
ΔιαΧρόνος, Χώρος Τέχνης, Τήνος 2018 
Πολυχώρος Άγκυρα, Αθήνα 2015
Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, Παλαιό Ψυχικό 2004 και 2008
Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου 2006 
Συλλογικές εκθέσεις :
Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ ΟΠΑΝΑ, Αθήνα 2022
Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Αθήνα 2022
ArtZone42 Gallery, Αθήνα 2020 και 2022
Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα 2019
Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Αθήνα 2019
Time of Art Gallery, Κηφισιά 2019
ArtBox Poject.Basel 1.0 Βασιλεία, Ελβετία 2017
Mars Field Gallery, Αθήνα 2010 και 2011
Γκαλερί ΑΡΓΩ , Αθήνα 2007

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter