Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Δικαίωση για τα φράγματα της Γύρλας Τήνου

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Στo πλαίσιo «καλών πρακτικών» με την ευκαιρία της «22ας Μαρτίου 2020, Παγκόσμια ημέρα για το νερό», για την επάρκεια σε πόσιμο νερό και την άρδευση της Τηνιακής γης, δημοσιεύουμε, προς ενημέρωση των συμπολιτών μου και για ενέργειες των υπευθύνων τις παρακάτω επιστολές:

Α. ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΓΥΡΛΑΣ ΤΗΝΟΥ (21/3/2020)
Β. ΥΔΡΕΥΣΗ &ΑΡΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ(2/3/2020)

Α.  ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΓΥΡΛΑΣ ΤΗΝΟΥ                                                                                 

Τήνος   21 Μαρτίου 2020

Η ώρα της αλήθειας έφτασε

Το Διοικητικό Δικαστήριο Σύρου, με την με Αριθμό  Α59/2020 απόφασή του, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια δικαίωσε τους αγώνες του Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ για την κατασκευή την λειτουργία και τη διατήρηση,των φραγμάτων εμπλουτισμού  του χειμάρρου της Αγίας Τριάδας Γύρλας: Κατέπεσαν οι αμφισβητήσεις και οι συκοφαντίες σε βάρος μας.

  • Τα φράγματα εμπλουτισμού της Γύρλας, δεν κατεδαφίζονται.
  • Το λαγκάδι της Αγίας Τριάδας Γύρλας, δεν υπήρξε ποτέ  επαρχιακός δρόμος ή απλός δρόμος. Αποτελεί ένα βασικό χείμαρρο της Τήνου.
  • Η πηγή ύδρευσης του Ιστορικού Μοναστηριού της Αγίας Τριάδας είναι υπαρκτή και όχι μια τρύπα με δυο ξύλα για βούλωμα, όπως ισχυρίζεται ο Νικόλαος Πρασσάς.
  • Τα φράγματα της Γύρλας),  αποτελούν  ένα οικοσύστημα με ιδιαίτερα υδρολογικά και οικολογικά χαρακτηριστικά (περιλαμβανομένης της δενδρώδους και υδρόφιλης βλάστησης, της πανίδας και της υδρολογίας της λεκάνης απορροής).
  • Ο Σύλλογος ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ συμμετείχε στην κατασκευή των φραγμάτων εμπλουτισμού της Αγίας Τριάδας,   προσφέροντας ύψιστες υπηρεσίες στον τόπο μας ( σταθεροποίηση στην ύδρευση της πόλεως Τήνου και τον εμπλουτισμό του υδροφορέα της περιοχής).
  • Τα φράγματα εμπλουτισμού της Γύρλας αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, για όλους τους χειμάρρους της Τήνου και των ξερικών περιοχών του Νοτίου Αιγαίου, εν όψη μάλιστα και των μεγάλων κλιματικών αλλαγών που θα αλλάξουν ριζικά την χλωρίδα και την πανίδα του.

Όλα ξεκίνησαν με τις συνεχείς καταγγελίες κάποιου  Νικόλαου Πρασσά αγοραστή παρακείμενου προς το χείμαρρο αγρού και από ένα τοπογραφικό διάγραμμα του ίδιου αγρού που δημιούργησε ο Μηχανικός Νικηφόρος Δελασούδας, χαρακτηρίζοντας  το χείμαρρο, ως δρόμο πλάτους 10 μέτρων, γιατί τα φράγματα αποτελούσαν εμπόδιο πρόσβασης στο κτήμα, προκειμένου ο αγρός  του Νικολάου Πρασσά και συγγενούς του κ. Δελασούδα, να αποκτήσει πολεοδομικά πλεονεκτήματα.

Ο Νικόλαος Πρασσάς κατήγγειλε στο Δήμο Τήνου και σε πλήθος υπηρεσιών του Κράτους ότι, τα φράγματα εμπλουτισμού του χειμάρρου της Γύρλας, είναι  παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων των χωριών από τον ΕΠΑΡΧΕΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ Τριαντάρου-Δυο Χωριών –Αρνάδου και της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου, (έτσι προσδιόρισε τον χείμαρρο), οι οποίοι  μέσω του Μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, έφταναν στην πόλη της Τήνου και απαίτησε την άμεση κατεδάφισή τους και για το Σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» και το Γεωλόγο Ιωάννη Ψάλτη, να υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στα Μέλη και τους Φίλους του Συλλόγου μας, για την οικονομική στήριξη και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Ευχαριστούμε τον νομικό μας σύμβουλο κ. Νικόλαο Σπηλιόπουλο που ήταν συνοδοιπόρος στην ανεύρεση της αλήθειας.

Στην προτροπή Μελών μας, να επιδιώξουμε την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, απαντάμε απλά, τον δικομανή Νικόλαο Πρασσά και τον ηθικό αυτουργό της αφάνταστης ταλαιπωρίας που υπομείναμε για 10 ολόκληρα χρόνια κ. Νικηφόρο Δελασούδα, τους αφήνουμε στην κρίση των συμπατριωτών μας. Εμείς κάναμε το καθήκον μας, μας αρκεί η αγάπη και η συμπαράσταση των Τηνίων, αλλά κυρίως γιατί έλαμψε η αλήθεια και γιατί θα διατηρηθούν τα φράγματα εμπλουτισμού της Αγίας Τριάδας Γύρλας Τήνου, ως δείγμα γραφής της αγάπης και της προσφοράς μας στον τόπο που μας γέννησε και ως παράδειγμα προς μίμηση.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας για το νερό, παρακαλούμε την Έπαρχό μας κα. Αναστασία Δεληγιάννη, να συνεχίσει να στηρίζει το Σύλλογό μας, να συμπεριληφθούν στα έργα της Περιφέρειας, ο καθαρισμός του χειμάρρου της Αγίας Τριάδας, οι οποίες Περιβαλλοντικές μελέτες χρειάζονται και η οριοθέτηση του χειμάρρου, ώστε να αναδειχθεί η μοναδικότητα  της Κοιλάδας της Αγίας Τριάδας, από την παραλία του Αγίου Φωκά ως την κορυφή του Κεχροβουνίου.

Ιωάννης Μ Ψάλτης
Πρόεδρος του Δ.Σ.
« ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ»

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img