Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Γυμνάσιο Τήνου: Επίσκεψη της Κοιν.Σ.Επ. Καλλονή – Κελλιά Τήνου

Στις 13 Δεκεμβρίου 2022 τα μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) «Καλλονή-Κελλιά» κ. Νταφούλη Λήδα και κ. Δελατόλας Μάνθος επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο της Τήνου, μετά από πρόσκληση του υπεύθυνου καθηγητή του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Προοπτικές Βιώσιμης Τοπικής Ανάπτυξης» και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CONNECT κ. Παυλή Ευαγγέλου.

Ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιβαλλοντικής Ομάδας για την έννοια, τη λειτουργία και την αξία της κυκλικής οικονομίας και για τη σχέση της με τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και για την ανακύκλωση και το έργο της Κοιν.Σ.Επ. Η εν λόγω Κοιν.Σ.Επ. έχει αναλάβει τη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών για το νησί της Τήνου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκε η σύνδεση της κυκλικής και της κοινωνικής οικονομίας με τη βιώσιμη ανάπτυξη και σχολιάστηκαν καθημερινά βιώματα των εργαζομένων και των μελών της Κοιν.Σ.Επ. που αφορούσαν την εκτέλεση αυτού του τόσο σημαντικού έργου τους.

Τα βιώματα αυτά καταδεικνύουν την ανάγκη ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Τήνου σε θέματα ανακύκλωσης, η οποία είναι υπόθεση όλων μας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν βιωματικά δρώμενα. Αυτά αφορούσαν επιδείξεις ορθού διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών εντός της σχολικής αίθουσας και πρακτική εκπαίδευση στο σημείο συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων έξω από το σχολείο.

Στο τέλος, μοιράστηκαν τσάντες ανακύκλωσης σε μαθητές και καθηγητές, καθώς και μικρά χρηστικά δώρα με θέμα την ανακύκλωση, ενώ ορίστηκαν υπεύθυνες μαθήτριες για τη συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -