Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Γυμνάσιο Τήνου/ Η Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου για την ασφάλεια του κτιρίου

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Η ασφαλής και σύγχρονη σχολική στέγη είναι ζήτημα ζωής

Ο αντισεισμικός έλεγχος και η θωράκιση των σχολείων των παιδιών μας έπρεπε να έχει γίνει από …χθες!

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θέσαμε για πολλοστή φορά το ζήτημα ασφάλειας του κτιρίου του Γυμνασίου Τήνου, αυτή τη  φορά με αφορμή την κατάρρευση τμήματος της οροφής στο δωμάτιο που στεγάζεται ο λέβητας.

Ζητήσαμε για 3η φορά συνολική ενημέρωση σχετικά με την πορεία και το αποτέλεσμα της μελέτης που έχει ανατεθεί στην ομάδα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η οποία εκκρεμεί από το 2019 σε σχέση με την αντισεισμική θωράκιση του κτιρίου.  Στα πλαίσια αυτά καταθέσαμε στα πρακτικά και σχετικές φωτογραφίες όπου με γυμνό μάτι φαίνονται οι ρωγμές στις κολώνες. 

Ο δήμαρχος απέφυγε ξανά να δώσει συγκεκριμένη απάντηση και όταν η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Άννα Μαραβέλια επέμεινε να δοθείεπιτέλους μια συγκεκριμένη και ξεκάθαρη απάντηση, έφτασε στο σημείο να την διακόψει της πει ότι «δε φτάνει που σας ανεχόμαστε να μιλάτε κάθε φορά !!!».

Στο εν λόγω κρεσέντο αυταρχισμού αντέδρασαν σύσσωμοι όλοι οι παρευρισκόμενοι, πλην των δημοτικών συμβούλων του κ. Σιώτου…. Ξέρουμε ότι αυτό που πραγματικά δεν μπορεί να «ανέχεται» η Δημοτική Αρχή είναι οι ερωτήσεις και τα πολύ σημαντικά θέματα τα οποία αναδεικνύει η Λαϊκή Συσπείρωση​ Τήνου όλο αυτό το διάστημα.  

Για εμάς αυτό που δεν είναι «ανεκτό» είναι εν έτει2023 να συζητάμε για τα αυτονόητα, όπως η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς που πλησιάζει κάθε γονιός θέλει να ξέρει ότι το παιδί του θα επιστρέψει σώο και αβλαβές κάθε μέρα στο σπίτι. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να προχωρήσει άμεσα και ολοκληρωμένα ο προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολείων.

• Οι έλεγχοι να είναι ουσιαστικοί, όχι μόνο οπτικοί, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε όλα τα σχολικά κτίρια και σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια – προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλής ηλεκτρολογική εγκατάσταση –χώροι ασφαλούς  συγκέντρωσης).

• Να εξασφαλιστούν κονδύλια για την άμεση εκτέλεση επισκευών που θα κριθούν αναγκαίες.

• Να υπάρξει ουσιαστική μέριμνα από την πλευρά του κράτους για τακτικούς, επιστημονικά ολοκληρωμένους προσεισμικούς ελέγχους στα σχολεία και στα δημόσια κτίρια.

• Να προσληφθεί γι’ αυτόν τον σκοπό το αναγκαίο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια.

Τήνος, 16-08-2023

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img