Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Γυρίσματα στην Τήνο του ντοκιμαντέρ για τη Μαντώ Μαυρογένους

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή, το έργο και τη δράση της ηρωίδας της Επανάστασης, της μοναδικής γυναίκας που φέρει τον τίτλο της Αντιστρατήγου, Μαντώς Μαυρογένους, ετοιμάζει η ανεξάρτητη δημοσιογράφος και νομικός Γεωργία Μπιτάκου.

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, θα ταξιδέψει μέσα στο Φεβρουάριο στις περιοχές που γεννήθηκε, πολέμησε συνδέθηκε η σπουδαία επαναστάτισσα Μαντώ, ξεκινώντας από την Τεργέστη Ιταλίας εκεί που ήκμαζε η ελληνική παροικία τα προεπαναστατικά χρόνια, τόπο γέννησης και ανατροφής της Μαυρογένους, την Πάρο, που γεννήθηκαν οι πρόγονοί της και πέθανε η Μαντώ, τη Μύκονο όπου γεννήθηκε η μητέρα της αλλά και διέμεινε και πολέμησε για την Ελευθερία της η μαχήτρια, την Τήνο όπου εκπαιδεύτηκε και μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία από το θείο της τον Παπα – Μαυρο και φυσικά Ναύπλιο τόπο κατοικίας της για πολλά χρόνια αλλά και γνωριμίας της με τον Αρχιστράτηγο Ήρωα Δημήτριο Υψηλάντη και μεγάλο της έρωτα.

Στo πλαίσιo της έρευνας για την παραγωγή που θα γυριστεί και στο νησί μας, αναφορικά με τη συμβολή της Μαντώς Μαυρογένους στην Ελληνικη επανάσταση, καθώς και την παρουσία της στο νησί της Τήνου, παρακαλούμε πολύ όποιος γνωρίζει ας μας κατευθύνει στους Τηνιακούς απογόνους της Μαντούς.

Μετά τις έρευνες έχουμε καταλήξει στους παρακάτω Τηνιακους συγγενείς της.

  1. Ελένη Καλογερά το γενος Γκυζη, γιαγια της Μαντούς
  2. Αντωνης Ναζος, ο γαμπρός της που παντρεύτηκε την Ειρήνη την αδερφή της
  3. παπα Μαυρος ο θειος της.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Μαρία Δενεκαρία

Υ.Γ. Όποιος γνωρίζει κάτι μπορεί να επικοινωνήσει με το Τήνος Today, tinostoday@gmail.com ή στο 6980543420

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -