Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

H «Χαμπανέρα» στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όπερας και στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εκπαιδευτική δράση γνωριμίας με την όπερα, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 (ώρα 10:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

Με την καθοδήγηση της Ειρήνης Πυρπάσου και μέσω φωτογραφιών και οπτικοακουστικού υλικού, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την τέχνη της όπερας. Εστιάζοντας στη γνωστή άρια «Χαμπανέρα», σε ερμηνεία της Μαρίας Κάλλας, από τη δημοφιλή όπερα του Ζωρζ Μπιζέ, «Κάρμεν», οι μικροί μαθητές θα γνωρίσουν αυτό το μαγικό μουσικό θεατρικό είδος. Στη συνέχεια, θα μάθουν πώς η μουσική της συγκεκριμένης άριας αφομοιώθηκε από την κουλτούρα της διαφήμισης και θα δημιουργήσουν ένα δικό τους διαφημιστικό «λιμπρέτο», χρησιμοποιώντας την ίδια μελωδία. Τέλος, οι μαθητές θα συνεργαστούν για να φτιάξουν μια μικρή μακέτα σκηνής όπερας για την Κάρμεν.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -