Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Η Αγία Δωρεά στις Ενορίες των χωριών της Τήνου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στα περισσότερα χωριά της Τήνου η Πανήγυρη του Σώματος και Αίματος του Χριστού (Αγ. Δωρεά) την Κυριακή 3 Ιουλίου. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στις θείες Λειτουργίες που τελέστηκαν στις κατά τόπους ενορίες ενώ τα σοκάκια και τα σπίτια των χωριών ήταν στολισμένα για την λιτανεία του πολυτιμότατου Σώματος του Χριστού.

Στην Ποιμαντική Ενότητα Καλλονής εορτάστηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα η Αγία Δωρεά με ένα τριήμερο λατρευτικών πράξεων. Την Παρασκευή 1η Ιουλίου, πανήγυρη της Ιεράς Καρδίας, στην Ενορία του Καρκάδου τελέστηκε πανηγυρική Θ. Λειτουργία και στη συνέχεια η έκθεση του Παναχράντου Μυστηρίου για προσκύνηση στο τέλος της οποίας δόθηκε η ευχή. Το Σάββατο 2 Ιουλίου στην Καλλονή τελέστηκε ο εσπερινός της Αγίας Δωρεάς. Προηγήθηκε του Εσπερινού η έκθεση του Παναχράντου Μυστηρίου για προσκύνηση και στο τέλος του Εσπερινού δόθηκε η ευχή. Την Κυριακή το απόγευμα τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αγίας Δωρεάς και ακολούθησε η περιφορά του Παναχράντου Μυστηρίου από τον Ενοριακό Ναό του Αγίου Ζαχαρία μέχρι το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννη όπου δόθηκε η ευχή. Προηγήθηκαν ενδιάμεσες στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του χωριού.

π.Φ.Β.

www.kantam.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -