Η Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών στην Τήνο

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τέλεσε απόψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ την Ακολουθία της Α’ Στάσεως των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο με την παρουσία πλήθους πιστών μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλ. Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων, διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ο Σεβασμιώτατος άρχισε την ομιλία του «Απόψε προσευχόμεθα όλοι προ της αγίας Εικόνος της Παναγίας και για τους ζώντας και για τους νεκρούς. Για τους ζώντες να τους δώσει ο Θεός δύναμη και ελπίδα, την ελπίδα της Αναστάσεως και για τους κεκοιμημένους να είναι στον Παράδεισο μαζί με τους Αγίους και τους Αγγέλους του Θεού και παρακάλεσε όλους να προσευχηθούν για τις ψυχές των ανθρώπων που βιαίως και αδοκήτως έφυγαν από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και να δίνει δύναμη και υπομονή στους οικογενείς τους».

Ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, τους Ιερείς και Διακόνους, τους ιεροψάλτες, τους διακονητές και όλους τους συμμετέχοντας και ευχήθηκε για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο χωρίον Τριπόταμος όπου στον Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου ετέλεσε ωσαύτως την Ακολουθία της Α’ Στάσεως των Χαιρετισμών και ομίλησε για τα μηνύματα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εμνήσθη δε του ονόματος του σήμερον κοιμηθέντος Εφημερίου του Ναού Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Φωσκόλου, τον οποίον αύριο εκεί με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων και του λαού θα εξοδιάσει και κατευοδώσει προς τη Βασιλεία των Ουρανών.

Ευχήθηκε στους εκκλησιαστικούς επιτρόπους, στους ιεροψάλτες, καθώς και σε όλους τους ενορίτες και συμμετέχοντες για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Συμμετείχαν, η Πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Τριποταμιτών «Ο ΚΑΒΟΣ», ο Πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου των εν Αθήναις Τριποταμιτών «Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ».

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter