Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Μεγαλόχαρη Τήνου

Ήδη η ιερά νήσος Τήνος εισόδευσε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα με την τέλεση απόψε της Ακολουθίας του Νυμφίου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Οι πιστοί προσήλθαν στον Ναό τηρούντες τα μέτρα υγειονομικής προστασίας φέροντας ανημμένας λαμπάδας και υπεδέχθησαν τον Νυμφίο Χριστό ο οποίος, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του: «…έρχεται απόψε να συναντήσει τον καθένα μόνον, να εισέλθει στα βάθη της ψυχής του για να την φωτίσει και να την αγιάσει, καθώς ήρθε στον κόσμο για να συναντήσει την εικόνα Του, το πλάσμα Του». 

Παρεκάλεσε τους πιστούς, η αποψινή κατάνυξη να είναι για την ψυχή τους μια ευκαιρία πνευματικής ανάνηψης και να αναζητήσουν μέσα από την συνάντηση με τον ερχόμενο Νυμφίο, δρόμους για τον επανευαγγελισμό στην ψυχή τους, του μηνύματος της σωτηρίας που ήρθε να φέρει με τη σταυρική Του θυσία και την Ανάστασή Του.

Ευχήθηκε στον Αρχιερατικό Επίτροπο της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, του Εφημερίους του Ναού, τους παρισταμένους μεταξύ των πιστών, Βουλευτή των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππο Φόρτωμα, στην Αντιδήμαρχο Τήνου, στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως στον Δήμο, στον Αντιπρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, στους Δημοτικούς Συμβούλους, στα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, στους ιεροψάλτες, διακονητές, όπως και στους πιστούς για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιον Πάσχα.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter