Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Μεγαλόχαρη της Τήνου

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε απόψε η Ακολουθία του Όρθρου της Αγίας και Μεγάλης Δευτέρας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, του Πανοσιολ. Ιεροκήρυκος και των Εφημερίων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού, με τη συνευχητική παρουσία πλειάδος πιστών κάθε ηλικίας οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ναό, μεταξύ των οποίων οι Βουλευτές των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Αικ. Μονογυιού και Φιλ. Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, ο πολιτευτής των Κυκλάδων, πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων, διευθυντές εκπαιδεύσεως, εκπαιδευτικοί.

Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη ομιλία του είπε μεταξύ άλλων: “… μέσα στη ζοφερή νύχτα των όσων μας περικυκλώνουν και μας βασανίζουν και μας ταλαιπωρούν κάθε μέρα, η σημερινή νύχτα έχει ένα αισιόδοξο μήνυμα, διότι «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται», ωραίος, γλυκύς, φιλικός, προκειμένου να εισέλθει στα τρίσβαθα της ψυχής μας, να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά μας και κυρίως να μας παραλάβει συνοδοιπόρους του στο θείο πάθος για να αποκαλύψει στη ζωή μας τον καλό άγγελο που κρύβουμε και πολλές φορές αγνοούμε την ύπαρξή του και να μας δώσει ελπίδα.”

Ευχήθηκε για το Άγιον Πάσχα σε όλους, ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τους Ιερείς, ευχήθηκε στους Ιεροψάλτες, στους εκκλησιαστικούς επιτρόπους, στους εργαζομένους στο Ιερό Ίδρυμα και στους χριστιανούς και τους παρεκάλεσε να εύχονται και για τους ασθενείς και τους μοναχικούς ανθρώπους.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί οι χοροί των ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακίωτη.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -