Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας διαχρονική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής Τήνου

Μείναμε έκπληκτοι από την ανακοίνωση της ΚΟΙΝΣΕΠ «Μπατίκι» σχετικά με τον σχεδιασμό δράσεων για την προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της παράδοσης, της ιστορίας και του πολιτισμού μας, ως στοιχεία που χαρακτηρίζουν και δίνουν το στίγμα της ταυτότητας του νησιού μας.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι:

• όλες οι δράσεις και οι ενέργειες που σχεδιάζουμε βασίζονται σε ένα συμφωνημένο marketingplan στο οποίο η πολιτιστική ταυτότητα του νησιού έχει σημαντική θέση.

• η ανάδειξη των μονοπατιών, ως μέρος των πολιτιστικών διαδρομών, είναι στους στόχους τόσο της σημερινής Δημοτικής Αρχής όσο και της προηγούμενης.

• τα εγκαίνια του οργανωμένου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών έγιναν το 2019, αφού είχε προηγηθεί η καταγραφή, η σηματοδότηση και η πιστοποίησή τους, παράλληλα με τη δράση του ΤinosFoodPathsόπου προσκλήθηκαν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ οι οποίοι κάλυψαν το θέμα. Άρα δεν ισχύει ότι η αναφορά στο δελτίο τύπου «η διάνοιξη μονοπατιών που είχαν εγκαταλειφθεί εδώ και δεκαετίες έγινε από την ΚΟΙΝΣΕΠ», που προκαλεί μόνο εσφαλμένες εντυπώσεις!

• το κόστος καθαρισμού και συντήρησης των μονοπατιών εντάσσεται σε όλους τους τελευταίους δημοτικούς προϋπολογισμούς, πολύ πριν την ίδρυση του Μπατίκι, αλλά λόγω της περιόδου του covid το έργο καθυστέρησε να υλοποιηθεί.

• ο Δήμος Τήνου για τη συγκεκριμένη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης επιλεγμένου κοινού, αλλά και προώθησης του πεζοπορικού τουρισμού στο νησί συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ενώσεις ώστε να μη ληφθεί ως πράξης με προεκλογική χροιά αλλά ως πράξη ουσίας. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν θα ονομάζεται «Φεστιβάλ Μονοπατιών» ώστε να εκληφθεί ως μία φιέστα, αλλά ως η έναρξη ενός πολυεπίπεδου σχεδίου που σύντομα θα παρουσιάσουμε.

Γνωρίζουμε ότι φέτος είναι μία προεκλογική χρονιά. Από την άλλη, είναι η πρώτη χρονιά ελευθερίας μετά τα μέτρα του covidόπου μπορούμε να υλοποιήσουμε δράσεις με θετικό πρόσημο και προς μία κατεύθυνση στην οποία όλοι συμφωνούμε. Θέλουμε έργα με συνολική αποδοχή και συμμετοχή.

Θα πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι τα μονοπάτια, ως μέρος των πολιτιστικών διαδρομών του νησιού μας ανήκουν σε όλους. Όποιος προσφέρει για τη συντήρηση και τη διάδοσή τους πράττει για το καλό του τόπου, οπότε μόνο θετικά μπορούμε να ερμηνεύσουμε την κάθε προσπάθεια, με ή χωρίς εισαγωγικά, από όπου και αν προέρχεται.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -