Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγαλόχαρη Τήνου

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε λαμπρότατα η απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου με την τέλεση αφ’ εσπέρας του Μεγάλου Εσπερινού προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Αρβανίτη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ηρακλείου Αττικής Αρχιμ. Ιγνατίου Ζήση, του Προέδρου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Πρωτοπρ. Γεωργίου Σελή, του Πρωτοπρ. Νικολάου Δαλαγιώργη και με τη συμμετοχή των Ιερέων και Διακόνων Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας, όπου κατά το έθος εψάλησαν και τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Το θείον λόγον εκήρυξε θεολογικότατα και διδακτικότατα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης ο οποίος ομίλησε εκτενώς για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την εύρεση της Αγίας Εικόνος, όπως και για την μεγαλύτερη, βασική αρετή της Παναγίας που ήταν η ταπείνωσης.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Αρβανίτη, ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο.Στην ομιλία του ο Πανοσιολογιώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιερού Ιδρύματος, από της συστάσεως του μέχρι σήμερα, όπως και στις προτυπώσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Παλαιά Διαθήκη.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για την πρόσκληση να προεξάρχει της Ιεράς αυτής Πανηγύρεως, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό για την υποδοχή και την φιλοξενία, με τον οποίο συνδέεται με άρρηκτη φιλία πολλών ετών, αλλά και όλους όσους ήρθαν σήμερα στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης από την Ελληνίδα γη αλλά και από το εξωτερικό και τους κάλεσε να προσευχηθούν για τους αδελφούς μας ανά την Ελλάδα που δοκιμάζονται από τις φονικές πυρκαγιές.

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, ο Λιμενάρχης Τήνου και τιμητικό άγημα εκ της δυνάμεως του Λιμεναρχείου Τήνου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, υποψηφίων των προσεχών Αυτοδιοικητικών εκλογών, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος ευλαβών προσκυνητών οι οποίοι αδιαλείπτως προσέρχονταν να προσκυνήσουν το περίπυστο Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας διενεμήθη επετειακό έντυπο για τα 200 χρόνια της Ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος.Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό την διεύθυνση του ιεροψάλτη Φωτίου Καλύβα.Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img