Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Η Διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ για το ακτινολογικό μηχάνημα του Κ.Υ.Τήνου

Η Διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ για το ακτινολογικό μηχάνημα του Κ.Υ.Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Σε απάντηση των αναρτήσεων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τη βλάβη, που παρουσίασε το ακτινολογικό μηχάνημα του Κ.Υ. Τήνου, έχουμε να σας αναφέρουμε τα εξής:

Αμέσως μόλις υπεβλήθη από τη Διοίκηση του Κ.Υ. Τήνου το αίτημα επισκευής του ακτινολογικού μηχανήματος, του οποίου υπέστη βλάβη ο λαμπτήρας φωτεινής επικέντρωσης, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της 2ης Υ.Πε. προέβησαν σε όλες τις επιβεβλημένες ενέργειες για την ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος. Ειδικότερα, άμεσα αποφασίστηκε η έγκριση πιστώσεως για την επισκευή του ακτινολογικού μηχανήματος με δέσμευση των απαιτουμένων ποσών από τον προϋπολογισμό της Υ.Πε.
και εδόθη σχετική εντολή στην Οικονομική και την Τεχνική Υπηρεσία της Υ.Πε. προκειμένου να επισπεύσουν τις δέουσες ενέργειες.

Το ανταλλακτικό που χρειάζεται για την αποκατάσταση της βλάβης, έχει ήδη παραγγελθεί από την κατασκευάστρια εταιρία GE HEALTHCARE Α.Ε. κατόπιν επικοινωνίας μας μαζί της και εντός των επομένων ημερών αναμένεται η εισαγωγή του στην Ελλάδα και η τοποθέτησή του στο ακτινολογικό μηχάνημα του Κ.Υ. Τήνου. Μέχρι τότε οι επείγουσες περιπτώσεις, που χρήζουν άμεσης διενέργειας ακτινοδιαγνωστικού ελέγχου, θα καλύπτονται από το Γ.Ν. Σύρου.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
broken clouds
7.6 ° C
8.4 °
6.8 °
52 %
13.4kmh
75 %
Δε
7 °
Τρ
7 °
Τε
7 °
Πε
9 °
Πα
10 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρόνια πολλά με υγεία. Όταν θέλουμε να λεγομαστε τουριστικός προορισμός και όταν θέλουμε να μένουμε στο νησί μας τότε το νησί μας πρέπει να μας παρέχει μία ασφάλεια. Δεν γίνετε στην Τήνο το νησί που δέχεστε κάθε χρόνο ένα εκατομμύριο και…. Κόσμου να μην έχουμε γιατρούς και ένα κέντρο υγείας υπόδειγμα των Κυκλάδων. Ένα νησί με περίπου 10000 μόνιμους κατοίκους ένα νησί που έχει βοηθό το ιερό ίδρυμα ευαγγελιστριας Τήνου να υποφέρει έτσι…. Για ένα απλό λαμπτήρανα γινόμαστε αιτία σιζιτισης σε κανάλια τηλ και όχι μόνο. Ντροπή μας που αναγγαζομαστε να πιγενουμε Μύκονο και Συρο για απλα πράγματα (ελειψη γιατρών και υποδομών) κρίμα. ΥΓ ας έχει καλά η Παναγία των καπετάνιο του νήσος Τήνου και οι άνεμοι να είναι πάντα ευνοϊκόι όταν τον χρειαζόμαστε.

 2. …. Έτσι πρώτη φορά.. Έτσι. Δεν έχει ξανά συμβεί η Τήνος χωρίς ακτινολογικό… Πότε…. Στους 12 μήνες του έτους έχουμε δυνατότητα ακτινογραφιας 12 μέρες… Μια χαρά..

  • Έτσι και αλλιώς δεν έδινε σαφή ή “καθαρή” εικόνα! Με βαριά θλάση στο δεξί χέρι και σιαγόνα έφυγα από το νησί, στο ΚΑΤ είχα κάταγμα σε τρία σημεία! Παραλίγο και κάταγμα αυχένα. (Δεν θα έγραφα τώρα).
   Δεν λείπει μόνο το μηχάνημα, λείπει και ορθοπεδικός. Με την ευχή να λυθούν τα προβλήματα, καλή δύναμη σε όλους.

 3. Στις 18/7/2022 έσπασε ο γιός μου το πόδι του στην Τήνο. Ακτινολογικό μηχάνημα δεν υπήρχε στο νησί ούτε σε δημόσιο φορέα, ούτε σε ιδιωτικό. Έπρεπε να μεταβούμε στην Σύρο για ακτινογραφία και αξιολόγηση. Η ιατρός υπηρεσίας βέβαια μας πρότεινε να μας έβαζαν αυτοί πλοιάριο να μας πάει στις 11 το βράδυ με 8 μποφώρ στην Σύρο. Εκτός από την ταλαιπωρία, από το κούνημα θα μας έβγαιναν τα έντερα, με ένα παιδί να πονάει φρικτά!!!!
  Αν γινόταν δε κάτι, δεν θα μαε έβρισκαν ούτε τα ελικόπτερα με τις φωτοβολίδες τέτοια ώρα γιατί δεν θα πετούσαν….
  Αφήνω τελευταίο ότι ο γιατρός στη Σύρο μας είπε ότι υπάρχει ενα; ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ με ακτονολογικό μηχάνημα για τις κατσίκες και τα πρόβατα και κάποιος έβγαλε και του πήγε ακτινογραφία από εκεί…
  Πραγματικά τραγικό για ένα νησί που υποδέχεται τόσους τουρίστες κάθε χρόνο….
  Ν Τ Ρ Ο Π Η….

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.