Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Η Ε’ Κυριακή των Νηστειών στη Μεγαλόχαρη Τήνου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου τόσο η Θεία Λειτουργία της Ε´ Κυριακής των Νηστειών, όσο και ο Κατανυκτικός Εσπερινός αυτής.

Προσκεκλημένος λειτουργός και ομιλητής του Σεβ. κ. Δωροθέου ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιγνάτιος Μουρτζανός.

Το πρωί της Κυριακάτικης Ευχαριστιακής Συνάξεως ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να διστάσουμε να κουραστούμε στην ανάβαση της δικής μας «Ιερουσαλήμ», αλλά να συμπορευτούμε, να συσταυρωθούμε με τον Σωτήρα, ώστε να συναναστηθούμε μαζί Του για να ζήσουμε την αιώνια ανάσταση της αληθινής ζωής.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο π. Ιγνάτιος, ανέπτυξε την ομιλία του, με θέμα: «Η παρακαταθήκη του Χριστού…», αναφερθείς στην πολύτιμη κληρονομιά που μας χάρισε ο Ναζωραίος, ενώ τόνισε ότι χωρίς συμμετοχή μας στο Πάθος, δεν μπορεί να υπάρξει συμμετοχή στην Ανάσταση.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον π. Ιγνάτιο για την ευλογητή παρουσία του εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τον Πανοσιολ. Ιεροκήρυκα, τους Ιερείς και Διακόνους, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, τους εκπροσώπους και μέλη Συλλόγων και Φορέων, Εκπαιδευτικούς, Εκκλησιαστικούς Συμβούλους, ιεροψάλτες, διακονητές, τους υπευθύνους του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου για την αναμετάδοση όλων των ιερών Ακολουθιών και τους ευλαβείς Χριστιανούς από όλη την Ελλάδα και την Τήνο.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Μιχαήλ Παναγιωτίδης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -