Η εορτή της Πεντηκοστής στη Μεγαλόχαρη Τήνου

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και των Εφημερίων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού επί τη λαμπρά εορτή της Πεντηκοστής.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος και πλήθος πιστών οι οποίοι προσήρχοντο από το πρωί να προσκυνήσουν την αγία Εικόνα με τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην παρουσία του Αγίου Πνεύματος ως προσώπου, ως Κυρίου Παρακλήτου στη ζωή της Εκκλησίας και των πιστών και κάλεσε τους πιστούς πάντοτε να παρακαλούν το Θεό, αυτό το Πνεύμα να ευρίσκεται στη ζωή τους και να μην το αποδιώχνουν με πράξεις αλλότριες και άτακτες, αλλά πάντοτε να έχουν ως παρηγορία τον Παράκλητο Θεό Πατέρα, ο οποίος ακόμα και στις δύσκολες στιγμές της ζωής του ανθρώπου «παρακαλών, δίδει στον άνθρωπο την ευκαιρία και τη δυνατότητα επανατροχιασμού της ζωής του».

Ωσαύτως αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του πλήθους των πιστών στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης και τους ευχήθηκε η Παναγία Μητέρα του Θεού να τους ευλογεί και να τους σκεπάζει.

Δεν παρέλειψε δε, να αναφερθεί και στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που συνεχίζει το Ιερό Ίδρυμα όλο αυτό τον καιρό της πανδημίας παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε με την πολύμηνη απουσία των προσκυνητών.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter