Η Εορτή του Αγίου Τρύφωνος στο χωριό των αμπελουργών στην Τήνο

Η Εορτή του Αγίου Τρύφωνος στο χωριό των αμπελουργών στην Τήνο

Η εορτή του Αγίου Τρύφωνος τιμήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Τριποτάμου με τη συμμετοχή των Ιερέων, του Δημάρχου Τήνου, της Προέδρου και του Τοπικού Συμβούλου της Τοπικής Κοινότητας, του Διοικητού του Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, του Λιμενάρχη Τήνου, των Επιτρόπων του Ιερού Ιδρύματος, των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων, των Ιεροψαλτών, των Ενοριτών και Ευλαβών Χριστιανών.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστατών τέλεσε τον Αγιασμό και την ευχή των εξορκισμών του Αγίου Τρύφωνος προς τα όσα έντομα πλήττουν τα χωράφια και τους αμπελώνες των φιλοπόνως εργαζομένων στη γη.

Ο Σεβ. στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Τρύφωνος και το μαρτύριο του και επήνεσαι τους αμπελουργούς του χωριού και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο, διότι όπως τους είπε: «από τον καρπό και τον κόπο των χειρών σας προέρχεται ο οίνος με τον οποίον εμείς με την επίκληση του Αγίου Πνεύματος τελούμε την Θεία Λειτουργία και μεταλαμβάνουμε το Αίμα του Κυρίου μας».

Τους ευχήθηκε καλό μήνα, υγεία και εν συνεχεία στην παρακειμένη αίθουσα του ναού οι αμπελουργοί παρέθεσαν παραδοσιακή δοχή.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού, Ιωάννης Αμοιραλής

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter