Η εορτή του Οσίου Ιωάννη του Καλυβίτη στην Τήνο

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του δια Χριστόν πτωχού, του Καλυβίτου, στο ομώνυμο παρεκκλήσιο στην ηλιοέσσα εμβληματική περιοχή “Νερόμυλοι” Ποταμιάς, με την τέλεση του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Προς ευλογία και αγιασμό των ευλαβών προσκυνητών είχε διακομισθεί απότμημα εκ του ιερού Λειψάνου του Οσίου.

Ο Πανοσιολ. Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Ιάκωβος Σέττας ιερούργησε και κήρυξε τον θείον Λόγο ενώ ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Δωροθέου Β’ προς τους ευσεβείς Χριστιανούς που από νωρίς κατέφθασαν στο Ι.Παρεκκλήσιο, για να τιμήσουν την ιερά μνήμη του Οσίου και να εκζητήσουν την ευλογία και προστασία του.

Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχαν Ιερείς, ο Αρχιδιάκονος, οι ιεροψάλται, ο Δήμαρχος Τήνου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, το μέλος της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, ο Έφορος του ΠΙΙΕΤ, οι διακονητές και οι ευπρεπίστριες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας διενεμήθη σε όλους του πιστούς μικρό εικόνισμα του Αγίου ως ευλογί και ακολούθως παρετέθη μικρά παραδοσιακή δοχή.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter