Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Η Έπαρχος Τήνου για την έναρξη 3ου Συμποσίου Μαρμαρογλυπτικής

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Έπαρχος Τήνου
Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/7/2022 η έναρξη του 3ου Συμποσίου Μαρμαρογλυπτικής που συνδιοργανώνει στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η πολιτιστική αυτή δράση είναι μια γενικότερη συνέπεια των ενεργειών του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς που σχεδιάζει και πραγματοποιεί έργα και προγράμματα συνυφασμένα με τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέκαθεν στηρίζει αυτές τις δράσεις στα νησιά μας.

Τα οφέλη μιας τέτοιας δράσης είναι πολλά και ποικίλα:

Μετά την εγγραφή της Τηνιακής Mαρμαροτεχνίας στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO το 2015 στη Ναμίμπια, αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το ιδιαίτερο πολιτιστικό προφίλ της Τήνου, τόπου με μακρά παράδοση στην τέχνη του μαρμάρου.

Συμβάλει στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού του νησιού και κυρίως της Εξωμεριάς, όπου, από το 2008, λειτουργεί το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Συμβάλει στη συνεργασία με κοινό στόχο την ανάπτυξη σχέσεων και συνεργειών μεταξύ του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου.

Ιδιαίτερη σημασία στο όλο εγχείρημα έχει το πάντρεμα του καταξιωμένου με το καινούργιο και την τέχνη της μαθητείας που εξελίσσεται και αναβαπτίζει και το δάσκαλο και το μαθητή.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καλωσόρισα τους καλλιτέχνες και τα παιδιά της Σχολής Καλών Τεχνών που μαθητεύουν κοντά τους και τους ευχήθηκα καλή δημιουργία σε ένα τόπο που αποπνέει την ενέργεια της Έξω Μεριάς και του μαρμάρου.

Επίσης ευχαρίστησα τους εκπροσώπους του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς γιατί μέσα από τις δράσεις του Ομίλου και την λειτουργία του Μουσείου στην Τήνο, αλλά και όλου του δικτύου ανά την Ελλάδα συμβάλει στη διατήρηση της παράδοσης και στην ανάδειξη του πολιτισμού μας.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -