Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Η καλλιτεχνική πλευρά της Τήνου προβάλλεται στην Ιταλία

Την καλλιτεχνική πλευρά της Τήνου αναδεικνύει το ιταλικό περιοδικό  Vanity Fair που αποκαλεί τη “Μούσα του Αιγαίου” ένα πραγματικό κρυμμένο στολίδι των Κυκλάδων.

“Η Τήνος -γράφει το περιοδικό- είναι ένα υπέροχο νησί όχι μόνο για όσους αναζητούν τη θάλασσα, αλλά και για όσους θέλουν να βυθιστούν στο πιο καλλιτεχνικό μέρος της νησιωτικής Ελλάδας. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο μύθος λέει ότι ο Αθηναίος γλύπτης Φειδίας δίδαξε την τέχνη της γλυπτικής στους Τηνίους. Απόδειξη είναι τα νεοελληνικά έργα που σώζονται στα μουσεία του νησιού το Πνευματικό Κέντρο Τήνου, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και των Τηνίων Καλλιτεχνών στον Πύργο – και οι διάσπαρτοι περίπου εξακόσιοι περιστερώνες από σχιστόλιθο, πέτρα και ασβεστόλιθο στο νησί για φιλοξενία στα πουλιά”.

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει άλλα έξη νησιά και αποτελεί συνεργασία του περιοδικού με το γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας και προσωπικά της δυναμικής διευθύντριας Κυριακής Μπουλασίδου.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -